ПРВИ БОДОВИ ЧАЧАНА

 

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ 8.коло: „БОРАЦ“ – „ЗЕМУН“ 0:0

Градски стадион у Чачку, гледалаца 1.000. Главни судија Ненад Ђокић, помоћници Немања Петровић и Слободан Павловић (сви из Ужица).

Жути картони: Чађеновић, Костић (Борац), Остојић, Вучић, Пајовић, Луковић, Попара (Земун).

„БОРАЦ“: Бајић, Василић, Игњатовић, Оташевић, Дуповац, Чађеновић, Јовановић (Савић), Зоћевић, Костић, Сајчић (Вучићевић, Филиповић), Круз.

„ЗЕМУН“: Остојић, Божовић, Вучић, Бубања (Вуковић), Пајовић, Луковић, Кисо, Попара (Ласицкас), Малденовић, Дала Вале (Лечић), Димић.

DSC09267

  • Ову утакмицу треба схватити као нови почетак. Ја сам задовољан првим бодом. Тим је другачији од оног који је почео првенство, ја сам оптимиста, очекујем боље игре и резултате – речи су тренера Борца, Игора Спасића, после завршетка утакмице са Земуном.

Ова изјава довољно говори колико је значајна била ова утакмица и освојени бод. После доста проблема у припремном периоду, немогућности да се игра на свом терену и уигравања нових играча више се није могло ни очекивати. Борац је имао благу иницијативу, али није успевао да створи изгледније прилике. Гости су се успешно бранили, али су умели и да запрете. Већ у 4. минуту играч гостију Дала Вале је лопту захватио главом, али је Бајић врховима прстију лопту послао у корнер. Од догађања у првом периоду вреди поменуту и два слободна ударца. Најпре је у 32 минуту Чађеновић шутирао у оквир гола, али и право у голмана гостију Остојића. У последњим минутима Луковић је 30 метара искоса са леве стране упутио праву бомбу под пречку, али је голман Борца био на висини задатка и крајњим напором избацио лопту у корнер. Борац има иницијативу и у другом полувремену, али без озбиљнијих шанси. Бележимо слободан ударац Игњатијевића у 68. минуту, који је завршио поред десне стативе. Гости умало да у финишу утакмице постигну гол. Димић се у 82. минуту нашао сам испред Бајића, али је овај смело интервенисао падом у ноге и спасао своју мрежу.

  • Задовољан сам освојеним бодом на терену директног конкурента у борби за опстанак. Играли смо добро у одбрани и на средини терена. Нисам задовољан игром у нападу, нарочито после одузимања лопте. Ми настојимо да избегнемо опасну зону што пре. Борцу желим све најлепше у наставку првенства – изјавио је тренер гостију Милан Милановић по завршетку сусрета.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.