Grad

Преминуо др Раде Милетић, научни саветник Института за воћарство

Др Раде Милетић, научни саветник Института за воћарство преминуо је 20. фебруара у Чачку.

Др Раде Милетић је рођен 6. августа 1951. године у Црвењу код Књажевца. Основну школу и Гимназију завршио је у Књажевцу. Дипломирао је на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду 1977. године. На истом факултету је магистрирао 1985. године, а докторирао на Пољопривредном факултету у Новом Саду 1994. године. У звање научни саветник изабран је 2008. године.

Радну каријеру започео је 1979. године у Заводу за пољопривреду у Зајечару. Од 2006. године био је запослен у Институту за воћарство, Чачак, као руководилац Одељења за технологију гајења воћака, где је у периоду од 2008. до 2009. године обављао функцију в.д. директора. Објавио је бројне научне и стручне радове и монографије и био изузетно цењен као стручњак у својој професији. Био је члан Комисије за признавање сорти и подлога језграстих врста воћака код Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

Комеморативни скуп поводом смрти нашег драгог колеге биће одржан у среду, 21. фебруара у 12 часова у просторијама Института за воћарство у Чачку.

Др Раде Милетић биће сахрањен у четвртак, 22. фебруара на гробљу у Нишу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.