Kultura

РОК И ЏЕЗ КОНЦЕРТИ на Фестивалу српске културе у Пули

РОК И ЏЕЗ КОНЦЕРТИ

Прво вече у Rock caffe-u у Пули, а у оквиру Фестивала српске културе, наступили су ЕЈО/Ethno Jazz Orchestra, коју чине делом и наши суградјани, браћа Стеван и Алекса Милијановић и Александар Алемпијевић, ту су и њихове колеге Милица Добрић, Наташа Пејчић, Арманд Месарош и Јован Крстић. За ЕЈО, инспирација је музика Балкана помешана са афро и фусион јазз музиком, а у њиховом репертоару се налазе песме из Србије, Македоније и Медјумурија, као и две ауторске песме „Долазим“ и „Десет дана“.

-Клуб је био пун, а да ће бити добро вече осетило се већ после друге песме, када је публика почела да игра и ужива у музици коју изводи ЕЈО. После дирљивих реакција на крају концерта, публика је успела да врати музичаре на бис, који су оставили одличан утисак на све пристне. У публици су се могли срести и разни музичари из Пуле, међу њима је био и Бруно Лангер из „Атомског склоништа“, као и многи други.

Све у свему, био је то одличан и енергичан наступ Ethno Jazz Orchestra, а појавиле су се и нове понуде за фестивале у Хрватској. За нас остаје да са нестрпљењем очекујемо њихов следећи концерт у нашем граду…. Слично је било иу истом овом простору и са милановачком групом „Страх од Џеки Чена“ – каже перкусиониста Александар Алемпијевић.                                                      З.Л.С.

 

Фото: А. Алемпијевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.