Kultura

Филмски фестивал Слободна Зона: Вечерас „Најбољи ортаци“, сутра „Капетан“…

Филмски фестивал Слободна Зона

Филмски фестивал Слободна Зона поново креће на своју Турнеју по градовима у Србији.

Седам најбољих филмова са 14. фестивалског програма, одржаног од 7. до 12. новембра у Београду, Новом Саду и Нишу, по избору публике и селектора фестивала,  приказују се од прошлог четвртка и у Чачку, у Уметничкој галерији “Надежда Петровић“, од 18 – 24. априла. Пројекције почињу у 20 часова. Улаз је бесплатан.

 

Преостала су још четири филма које Чачани могу да виде:

Недеља, 21.4. – Најбољи ортаци
Понедељак, 22.4. – Капетан
Уторак, 23.4. – Три лица
Среда, 24.4. – Бергман: година живота

 

Шведски документарац „Бергман: година живота“ о години када је Имнгмар Бергман, један од најгенијалнијих редитеља свих времена био у замаху своје каријере и снимио два ремек дела, а режирао четири позоришна комада.

Публика широм Србије имаће прилику да погледа и играни филм Капетан“ о младом немачком војнику који у последњим данима рата преузима идентитет нацистичког официра и постаје монструозни злочинац

Истиче се и играни филм „Три лица“ Џафара Панахија, о младој Иранки којој родитељи не дозвољавају да студира глуму, већ би у складу са традицијом требало да се уда.

Идеалан за млађу публику (12+), али и за одрасле је играни филм „Најбољи ортаци“ о Амберсону који помаже најпопуларнијем дечку у школи да освоји ћерку новог професора француског језика.

Пројекције у Чачку одржавају се у Уметничкој галерији “Надежда Петровић“, са почетком у 20 часова, по следећем распореду:

 

Улаз на пројекције је бесплатан. Добродошли у Слободну зону!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.