Aktuelno Društvo

СТАРТАП ЦЕНТАР БУДУЋНОСТ ЧАЧКА

Стартап центар Научно технолошког парка Чачак представља будућност нашег града и налази се на најатрактивнијој локацији у центру града Чачка на површини од 621 m2. Представља место спајања високог образовања, научне делатности и привредних субјеката. Модеран дизајн простора и савремена опрема обезбедиће квалитетно пословно окружење и тако увећати конкурентност и комерцијални успех иновативних предузетника.
Основан је са наменом да својим корисницима/станарима створи и пружи пословно окружење које ће им омогућити добар почетак и успешно превазилажење најкритичнијих фаза њиховог пословања. Покретањем сопственог бизниса, многи предузетници суочавају се са проблемима недостатка почетног капитала, непознавање тржишта и са неискуством управљања фирмама. Унапређење развоја тржишта које поспешује раст нових фирми, самозапошљавање, развој и примену нових технологија и идеја представља приоритет Стартап центар Научно технолошког парка Чачак. Стартап фирме настале у процесима инкубације имају ниже стопе пословног неуспеха у односу на фирме настале ван инкубације.


Каријерни развој је једна од активности у оквиру Стартап центра уз већу видљивост и доступност привредних субјеката у нашем региону као добру прилику за праксу и проналажење првих послова али исто тако и њихову укљученост у програме унапређења запошљавања и развоја предузетничких вредности средњошколаца, студената и дипломираних студената.
Наша визија је да постанемо кључна институција за подстицање и подршку иновативним људима, кроз пружање друштвене и физичке инфраструктуре корисницима услуга који желе реализовати своје идеје.
Домен нашег пословања базира се на иновативним људима, стартап фирмама из сектора информационо–комуникационих технологија, креативних индустрија и иновација (мултимедије, електротехнике или електронског пословања, дигиталних медија, дигиталне графике, роботике, нови материјала, индустријске аутоматике, прехрамбене технологије ,архитектуре, грађевинарства, и слично).

Врата стартап центра су увек отворена било да: посећујете неке од многобројних догађаја које организујемо или пружамо подршку истима, учествујете на нашим радионицама, тренинзима или радите из канцеларијског простора или coworking дела Стартап центра.
Улазак у Стартап центар омогућује корисницима знатно лакши приступ ресурсима неопходним за бржи и бољи развој стартап фирме. У случају настанка неког проблема у пословању предузетницима почетницима стоје на располагању ментори и консултанти који их воде кроз модел пословања од дефинисања тржишта, пласирања производа и креирања стратегија изласка из бизниса.
Наша циљна група су сви који желе да своје иновативне, креативне идеје претворе у успешан бизнис, а код нас могу да добију савет и помоћ
На површини од 621 m2 налазе се 4 канцеларије које могу да користе правна / физичка лица која имају жељу да своје иновативне идеје претворе у стартап фирме. Поред модерно опремљеног канцеларијског простора са брзим приступом интернету, корисници услуга стартап центра имају на располагању и заједничке просторије:сала за састанке, конференцијска сала и простор за упознавање, дружење и размену нових идеје и лабораторије опремљене најсавремнијом опремом.
Услуге стартап центра које стоје на располагању корисницима су:
• Стручна подршка (едукација, менторство, радионице, повезивање са привредом и науком, информисање о расположивим финансијским програмима и слично)
• Опрема Стартап центра НТП Чачак
• Коришћење простора за презентовање, састанке и семинаре.
• Учествовање на различитим догађајима које организују оснивачи Научно технолошког парка Чачак и Научно технолошки парк Чачак.
• Умрежавање, повезивање са истраживачима са универзитета и истраживачких институција, конекцију са привредним субјектима и потенцијалним партнерима као и проналажење стручних кадрова
Стартап центар Научно технолошког парка Чачак је креиран са циљем да иновативним и креативним људима понуди знања на путу до стварања стартапа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.