Sport

СТЕФАН СТЕФАНОВИЋ НАЈБОЉИ У БРДСКОЈ ВОЖЊИ

На Међународној трци “Кроз Србију” бициклиста Борца освојио плаву мајицу, симбол најуспешнијег такмичара.

За Србију су наступила три возача Бициклистичког клуба Борац, Марко Даниловић, Стефан Стефановић и Јован Рајковић. Трка је стартовала у Мионици, а коначна одредница била је на Авали.

У три етапе су углавном доминирале спринтерске екипе, док су Чачани сву своју енергију усмерили ка брдским циљевима и освајање плаве мајице. Стефан Стефановић је у првој етапи, на другом брдском циљу, заузео друго место, што му је био главни мотив за наставак трке.

Успешно је савладао и последњу етапу, од Костолца до врха Авале, и тај резултат му доноси нове бодове за брдске циљеве и плаву мајицу. Велики допринос за Стефанов успех дао је Марко Даниловић, који је диктирао јак темпо и помогао Стефановићу да освари зацртани циљ.

Међународна трка ”Кроз Србију” одржана је од 8. до 10. јуна. За два дана бициклисти Борца ће се такмичити на Купу Србије у Шиду. Највећи изазов их очекује на Првенству Србије у друмском бициклизму. Првенство ће бити одржано у Ердевику и на аутодруму Берановац код Краљева, од 22. до 24. јуна.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.