Foto: Zoran Zindović
Društvo

Сутра ветровито, могућа киша

Сутра ветровито и свежије, могућа киша

У Србији ће сутра бити ветровито, свежије, променљиво облачно понегде са кишом, посебно на северу, истоку и централним деловима земље, саопштио је Репубички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

 

Foto: Zoran Zindović
Foto: Zoran Zindović

Дуваће умерен југоисточни ветар, у кошавском подручју и на планинама јак и олујни, а на југу Баната и у доњем Подунављу повремено са ударима орканске јачине.

Најнижа температура кретаће се од пет до до 11 степени, а највиша од 13 до 18 степени Целзијуса.

У Београду ће сутра бити ветровито и свежије. Дуваће јак, југоисточни ветар, повремено са ударима олујне јачине. Биће претежно облачно, повремено са слабом кишом, углавном ујутро и пре подне. Најнижа ће бити температура око десет степени, а највиша око 16 степени Целзијуса.

У Србији ће до петка бити претежно сунчано, топло и ветар ће бити у слабљењу. У суботу се предвиђа наоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином и падом температуре. У недељу ће бити променљиво облачно, понегде краткотрајни пљусак са грмљавином.

У Београду се предвиђа слично време у истом периоду.

Биометеоролошка прогноза за уторак, 23. април 2019:

Погоршање биометеоролошке ситуације може имати неповолјан утицај на већину хронично оболелих и осетлјивих особа. Срчаним болесницима и асматичарима се нарочито препоручује да примене савете лекара. Метеоропатске реакције у форми нервозе, главоболје и болова у костима најизраженије ће бити у кошавском подручју и на планинама.

аутор: СА
извор: Бета

Нови магазин

прогноза / време / киша / рхмз / временска прогноза

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.