Društvo

Успешна промоција туристичке понуде  Чачка на Сајму туризма  у Штутгарту

Сајам туризма CMT одржан је од 12.  до 20. јануара у Штутгарту, који представља највећи сајам туризма на свету за посетиоце. Према подацима организатора, ове године 260 000 посетилаца упознало се са понудом бројних дестинација из целог света, међу којима се представила и Србија.

На штанду Туристичке организације Србије своју туристичку понуду презентовале су Туристичке организације градова: Београд, Нови Сад и Чачак, општине Савски венац, Туристичке организације Златибора и Војводине.  Сајам је профилисан и прилагођен туристима које пре свега интересују дестинације са могућностима за активан одмор. Туристичка организација Чачка  је промотивни наступ базирала на понуди предела изузетних одлика Овчарско-кабларска клисура. Такође, пласиране су и информације о осталим туристичким садржајима у граду, смештајним капацитетима, гастрономији.  У сарадњи са новооснованом рецептивном агенцијом “Лазена”  у Чачку, припремљени су тематски програми на немачком и енглеском језику и обухватили су различите могућности и активности које се могу реализовати у клисури: пешачење, планинарење, алпинизам, фотосафари, посета видиковцима, бициклистичке руте, team building. За потребе овог сајма урађен је промотивни филм о клисури, који су посетиоци на инфо пулту Туристичке организације  Чачка могли да погледају, као и промотивни материјал на немачком језику –  Одмор у покрету и Овчарско-кабларска клисура – све на једном месту. Клуб ектремних спортова “Armadillo” био је такође укључен у припрему ових програма и биће ангажован  у реализацији  ових тематских тура. Природа, уз могућности за упознавање културно-историјског наслеђа манастира Овчарско-кабларске клисуре оставили су позитиван утисак на посетиоце сајма. Мотив из клисуре са манастиром Сретење у изузетном природном амбијенту, био је истакнут на штанду ТО Србије.

 

У  најпознатијем и најтиражнијем  магазину за љубитеље активног одмора   у Немачкој Wander Magazin, објављен је на две стране текст о Овчарско кабларској клисури. Након успешног промотивног наступа на немачком туристичком тржишту и студијских прогама за новинаре из Немачке који су реализовани у Чачку, у сарадњи са Туристичком организацијом Србије, овај вид промоције у штампаним и електронским медијима, допринеће повећаном интересовању за туристичку понуду Чачка.

Према подацима које је објавила Туристичка организација Србије, бележи се раст ноћења и броја долазака немачких туриста. За првих 11 месеци 2018. године  укупно је оставарено  162.294 ноћења, што представља раст од 16 % у односу на исти период прошле године.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.