Kultura

ФЕНОМЕНАЛНИ „КАРУСЕЛ“ МИКС ЗА КРАЈ!

ФЕНОМЕНАЛНИ „КАРУСЕЛ“ МИКС ЗА КРАЈ!

Завршно вече јубиларног, десетог издања Фестивала „Карусел“ донело је пуно узбуђења и радости, понудивши публици три у свему различита концерта. „Карусел“ микс је мешавина стилова, жанрова различитих приступа музици, другачијих енергија. Ово фестивалско вече конципирано је да привуче што различитију публику свих генерација, с посебним акцентом на ону млађу. У томе се и успело, сала Дома културе је нудила одличну акустику и атмосферу, звук је био одличан, а извођачи, свако на свој начин посебан и изузетан. Број посетилаца је варирао од наступа до наступа, „Карусел“ публика није многобројна, али је одана и верна, а све више је и нових лица, младих и посетилаца из других средина.

„Eyot“, фото: Милан Бојановић

Наступили су  „Ethnic Trance Duo“  из Швајцарске, све популарнији „Eyot“ из Ниша и перспективни „Организам“ из Београда.
„Ethnic Trance Duo“ је привукао пажњу својим медитативним звуком, који спаја различити културе и времена, суптилан словенски мек и меланхоличан звук гусле, древног руског инструмента – сјајни Маџим Анукхин и кларинета и саксофона ((Simon Wyrsch), који нуде европски спој џез-а и класике. Изванредна интерпретација, осећај за меру, могућност да се уз овакву музику урони у снове.
„Eyot“- стари знанци чачанске „Карусел“ публике, повратници након новог, четвртог албума и запажене руске пролећне турнеје. Занимљиво је да је Максим Анукхин, велики поштовалац групе „Eyot“ и да је са члановима групе и наступао на неким концертима у Русији. За овакво искуство у Чачку није било времена и простора. Велика сала Дома културе током наступа „Eyot“-а се приличо испунила, а публика је могла чути композиције са последњег, али и ранијих албума. Четрдесетпет минута одличне свирке, која као да је излазила из неке савршене jazz fusion машине, која је давала снажни темпо, али и имала нежне, готово лирске деонице.
И на крају потпуно изненађење вечери „Организам“ и сигурно један од најбољих наступа једног рок састава у Чачку. Сјане идеје, изузетна енергија и жеља да се остави „срце на терену“, продоран снажан звук потпуно складне четворке, која зна шта хоће, а то уме и да покаже. Број гледалаца за њихов наступ се смањио, што се и могло очекивати, али они који су остали, имали су шта да чују.

Вечерас, у уторак, 7. августа, у 21 сат, у башти Културног центра у Горњем Милановцу „КАРУСЕЛ У ГОСТИМА“ и концерт „Организма“, Ко је пропустио синоћ, имаће прилику да ужива ове вечери.

Треба времена да се слегну утисци о овогодишњем „Каруселу“, али једно је сигурно, више него успешно издање у свим сегментима: посећеност, продукција, организација, квалитет извођача, одличан звук и добри технички услови, добра повратна реакција публике на извођаче, чак пет иностраних извођача. Успела мисија у нечем новом и другачијем. Очекује се адекватна подршка за даљи рад, каква је постојала и ове године од стране покровитеља – Град Чачак и институција кулуре. Дом културе је својом подршком и гостопримством дао посебну боју овогодишњем фестивалском издању уз верне партнере Уметничку галерију „Надежда Петровић“, Народни музеј и Историјски архив.

У наредном броју „Гласа“ комплетан текст, уз више фотографија са концерта


 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.