Aktuelno Sport

ХРАБРО НА ЛИДЕРА

 

Стефан Ковачевић и Владимир Станисављевић

У прва три кола пролећног дела Прве лиге Србије фудбалери “Борца“ доживели су исто толико пораза. Посебно је био болан онај у Чачку, од “Метаца“’, када је гол примљен у 94. минуту.

– Због немогућности да региструјемо играче са стране ми на располагању имамо практично њих 10, који могу да играју ову лигу. Али, сваки пут се неко повреди или има картоне, па сам принуђен да у игру уводим дечаке који имају 17, 18 година. Против “Јавора“ били смо лишени помоћи чак седам првотимаца, а на гостовању у Железнику пет стандардних играча – објашњава разлоге оваквог старта тренер “Борца“ Владимир Станисављевић.

Сутра на Градски стадион долази првопласирана екипа “ТСЦ“-а из Бачке Тополе, тим који је забележио три пролећне победе уз гол разлику 10:0. Свестан је свега овога Станисављевић, али га не напушта оптимизам.

  • “ТСЦ“ је сјајно организован тим на свим нивоима. Имају велики број одличних играча, али и ми, кад смо комплетни, можемо да се носимо са сваким. У првом делу смо им узели бод. Тада смо играли дисциплиновано и организовано у одбрани. Надам се да ће играчи и у овом мечу успети да на терену спроведу замисли стручног штаба. Најважније је да зауставимо Лукића и Силађија и то на тренинзима увежбавамо – изнео је основну идеју како играти у овом мечу шеф стручног штаба “Борца“.

На жалост, у тиму неће бити “пожутелог“ Шутића. То ствара проблеме у везном реду, јер остаје само Фићовић. То је што је, али Станисављевић увек играчима, на себи својствен начин, подиже морал.

  • Стално им говорим да је “Борац“ величина у односу на све остале клубове и тако треба да се односе према њему. Иако су сада многи фаворити, када играју против нас, инсистирам да на терену морају да докажу да су велики клуб – рекао је Станисављевић, наглашавајући да је играчима потребна подршка, јер они нису криви за тренутну ситуацију у клубу и пружају колико могу.

На подршку публике подсећа и капитен Стефан Ковачевић.

  • Сада је већина играча из Чачка и много нам значи помоћ са трибина. Против “Металца“ било је око 500 гледалаца и надам се да ће их у недељу бити и више. Имамо квалитет, недостаје нам искуство, али даћемо све од себе у овом сусрету. Надам се добром резултату – рекао је Ковачевић.

Утакмица 26. кола Прве лиге Србије између “Борца“ и “ТСЦ“-а биће одиграна 10. марта и почеће у 15 часова.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.