Obrazovanje

Чачанска Библиотека успешна на Фестивалу у Лазаревцу

Чачанска Библиотека успешна на Фестивалу у Лазаревцу

Под слоганом „ Осмехом китимо дане” у Лазаревцу је од 17. до 20. септембра 2018. године одржан јубиларни 30. Међународни фестивал хумора за децу. Организатор  и традиционално добар домаћин најмлађим ствараоцима из Србије и иностранства, и ове године била је библиотека „Димитрије Туцовић”.  Манифестација, која уз мото „Смеха, смеха деци” већ три деценије афирмише стваралаштво младих до 15 година, била је и ових септембарских дана место сусрета ђака,  просветних радника и библиотекара са ауторима најлепших стихова и прича за децу. Најмлађи су се дружили са Слободаном Станишићем, Градимиром Стојковићем, Драгомиром Ћулафићем, Горданом Тимотијевић, Дејаном Алексићем, Урошем Петровићем и многим другим творцима ликова из читанки

Библиотекари Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” су и ове године, заједно са својим талентованим најмлађим читаоцима, учествовали на веселој лазаревачкој смотри. Захваљујући умешности библиотекара да подстакну и афирмишу младе на читање, писање и цртање, малишани Литерарне дружине чачанске Библиотеке, као и њихови вредни учитељи, освојили су већ тринаести пут награде у бројним фестивалским категоријама.

 

У области ликовног стваралаштва тријумфовали су малишани  Предшколске У „Радост” из Чачка и Градска библиотека. Прву награду за заједнички Плакат освојили су предшколци вртића у Заблаћу са васпитачицом Аном Илић  и Огранак чачанске Библиотеке у овом месту. Другу награду у истој категорији понели су предшколци вртића „Бошко Буха” у Чачку, са васпитачицом Милом Протић. Посебна прва награда за предшколце за ликовни рад припала је  малишанима вртића у Горњој Горевници, са вапитачицом Јеленом Јаковљевић.

 

За литерарне радове по четврти пут посебне награде завредили су ђаци и учитељи ОШ „Академик Миленко Шушић” Гуча, издвојеног одељења у Ртима.  Групну награду за заједничко поетско остварење У царству другарства деца пишу срцем освојило је свих 14  ученика ове школе, а њихове учитељице Оливера Станисављевић и Светлана Јаковљевић понеле су награду за писце-учитеље за серију драмских текстова.

 

У категорији Хумористичка прича-млађи узраст, прву награду освојила је Ема Кос, 4. разред ОШ „Ђенерал Марко Ђ. Катанић” из Бреснице, за причу Ја сам стаклена девојчица. Другу награду у истој категорији понела је Сања Чоловић, 4. разред, ОШ „Др Драгиша Мишовић” из Чачка, за текст Свет чудеса.

Посебном Гашином дипломом за допринос  успешности Фестивала и афирмацији стваралаштва најмлађих,  награђена је Дубравка Илић, библиотекар Матичне службе чачанске Библиотеке и Огранка у Заблаћу.

Награђеним предшколцима признања ће бити накнадно уручена на пригодној свечаности током октобра у Заблаћу.

ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.