Aktuelno Foto-galerija

Како само на мору може да буде

Јуче смо им остали дужни. Група из Основне школе „Милица Павловић“.

4

 

Од уторка у одмаралишту „Овчар“ у Улцињу борави више од 170 ученика нижих разреда чачанских основних школа. Како се проводе?  На пут су их испратиле тропске температуре, док на мору уживају у идеалних 27, 28 степени. Киша која је падала у уторак вече није пореметила купање и остале активности. А има их свуда, и у одмаралишту и на плажи. Скоро сваки минут је испуњен забавним рекреативним, културним садржајима.

– Замолила бих родитеље, уколико су у могућности, да својој деци приуште летовање у Улцињу. Заиста је прави доживљај. Деца су весела и здрава, уживају на сунцу и у купању, свим спортским и забавним сарджајима које су осмислили наши рекреатори. Друже се, упознају другаре из осталих школа, развијају се нова пријатељства. Презадовољни смо сарадњом са Предшколском установом „Радост“. Све службе максимално брину о нама и морам да приметим да су последње четири године услови у одмаралишту „Овчар“ знатно побољшани – утисци су Весне Анђелковић, учитељице у Основној школи „Милица Павловић“.

Весна Анђелковић, Гордана Перуничић, Вера Јовановић и Гордана Михаиловић

Похвале за организацију летовања најмлађих стигле су и од њене колегинице Гордане Перуничић:

– Идеално место за децу, потпуно су безбедна. Захвални смо директорки Вери Јовановић и њеном тиму.

Од 10. јуна у одмаралишту „Овчар“ боравило је 1.031 дете. До уторка су била деца из чачанских предшколских установа „Радост“ и „Моје детињство“ и приватног вртића „Мимиленд“.

– Деца су се одлично проводила. У претходним сменама није било ни озбиљнијих здравствених проблема. Једино смо два пута морали да затражимо лекарску помоћ ван наше амбуланте, због посекотине и детета које је дошло болесно на летовање.

2

Пре неколико дана почела је шеста смена. После предшколаца, дошли су основци од првог до четвртог разреда. Већ првог дана су и они имали све спортске и културно-забавне садржаје. Организовали смо и излете до старог дела Улциња. До краја ће бити још забаве и доживљаја. Наредних седмица нам долазе вуковци и ученици виших разреда – најављује Вера Јовановић, директор ПУ „Радост“.

Потврда да су сва деца доброг здравља стигле су и од др Сање Ђуровић и медицинске сестре Гордане Михаиловић.

– Апотека нам је одлично снабдевена, имамо све што је неопходно. Одлично сарађујемо са ПУ „Радост“, надам се да ћемо и наредних година долазити овде – речи су др Ђуровић.

– Велике похвале за особље, хигијена је беспрекорна. Боравила сам у многим одмаралиштима, али је „Овчар“ заиста изузетан – одушевљена је и сестра Гордана.

Гости су пожелели и да  Улцињ не посећују само лети. Учитељице Весна Анђелковић и Гордана Перуничић предложиле су да у одмаралишту „Улцињ“ буде организована и рекреативна настава. Већ постоје сви услови за школске и забавне активности.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.