Društvo

Чланови Општег удружења предузетника прославили Сретење

Слава Општег удружења предузетника

Чланови Општег удружења предузетника прославили су Сретење у својим просторијама у Карађорђевој улици у Чачку, а овогодишњи домаћин славе био је Љубан Секулић, власник породичне занатске радионице „Секула Гас“ из Љубића.

Како је рекао, занатска традиција ослања се на Цркву и Државу, која заузврат треба да послује на домаћинским принципима славећи част сваке професије и отварајући простор за међусобну сарадњу.

“Нека опстане и напредује часна занатска заједница града Чачка, да буде задовољна и срећна свака породица, да наш град напредује корацима од седам миља и да у свему будемо пример нашим комшијским градовима”, пожелео је домаћин славе Љубан Секулић.

Предузетници су окосница привреде у нашем у граду, и само удружени и активни могу да утичу на побољшање услова пословања, поручио је председник Удружења, Бранимир Плазинић, власник фирме „Плазматех“, истичући и да је задовољан сарадњом које је ова организација у протеклом периоду остварила са локалном самоуправом.

Брнимир Плазинић, председник Општег удружења предузетника Чачка рекао је да ће отварање Старт-уп центра прилика да млади након завршених студија остају у свом граду-“Наш циљ је даље развијање Научно технолошког парка и индустријске зоне “, истакао је Плазинић.

Удружење је веома важно за Чачак, оценио је градоначелник Милун Тодоровић, поручујући да су чачански предузетници, који своје занатске и друге радње успешно развијају већ деценијама, пинори предузетништва не само нашег краја, већ и читаве Србије.

“Наравно да имају пуну подршку и све што је неопхоно од града Чачка. У будућности много више рада, среће и задовољства и да што више младих едукују као што већ раде у својим малим и средњим предузећима”, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Опште удружење чачанских предузетника има традицију дугу 100 година. Тренутно окупља око 50 активних чланова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.