Sport

„БОРАЦ 1926“ ПОЛАКО КОМПЛЕТИРА ТИМ

Данас је у конференцијској сали Градског стадиона представљен четврти играч који се ове зиме прикључио табору „Борца 1926“. Реч је о Марку Милинковићу, у редове „зебри“ дошао из горњомилановачког „Металца“. Милинковић је „Борчево“ дете. Ту је прошао млађе селекције, али није имао прилику да наступи за први тим. Остварио је богату међународну каријеру, а наступао је и за „А“ репрезентацију док је на њеном челу био Радомир Антић.

Милош Теофиловић, Марко Милинковић и Владимир Станисављевић
  • Очекујемо да Марко својим квалитетом и искуством помогне нашим младим играчима у борби да изборе пласман у Прву лигу. Овим је обострана жеља коначно остварена – рекао је спортски директор „Борца 1926“ Владимир Станисављевић.

Станисављевић је додао да Милинковићевим доласком почиње остварење идеје о враћању играча који су поникли овде, а остварили сјајне каријере у другим клубовима.

  • Дошао сам са великим мотивом да помогнем клубу, не само да избори пласман у прволигашко друштво, већ и да се врати на некадашње стазе успеха. Пројекат за тако нешто постоји, а он тражи време и енергију. Надам се да ће наши суграђани препознати да се ствара један нови „Борац“. Да ће их временом бити све више на Градском стадиону и почети да долазе породично. То би за све нас био знак да смо на добором путу и да тако треба да наставимо – изјавио је Марко Милинковић. 

Осим играчке, „Борац 1926“ појачава и управљачку структуру. У клуб је дошао искусан спортски радник Милош Теофиловић. Обављаће функцију генералног секретара, али ће тежиште његовог рада бити усмерено ка омладинској школи. Биће први сарадник њеном директору Славку Војичићу задужен за организацију.

  • Очекујем да се на пролеће сви радујемо уласку у Прву лигу коју доживљавам само као успутну станицу ка Суперлиги – био је кратак и јасан Теофиловић.

У омладинском погону су два нова лица. Уместо Зорана Антића који је напустио клуб, тренер омладинске селекције биће некадашњи играч, својевремено члан стручног штаба и његов шеф Жељко Ковачевић. Станисављевић је изразио очекивање да ће Ковачевић, иако нема искуства у раду са млађим категоријама, успети омладинце да уведе у најквалитетнији ранг. На место координатора свих базичних селекција постављен је Иван Милинковић.

ДОСАДАШЊА ПОЈАЧАЊА: Марко Милинковић, Срђан Драшковић, Коста Јањић и Никола Грбовић

Прелазни рок траје до 16. фебруара, а у „Борцу 1926“ раде на томе да доведу још једног голмана и „бонус“ играча.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.