Sport

„Борац 1926“ у посети школи „Танаско Рајић“

У склопу активности на популаризацији фудбала и спорта уопште, као и на промоцији осталих активности,  делегација Фудбалског клуба „Борац 1926“ посетила је недавно Основну школу „Танаско Рајић“. Додатни повод је било и такмичење у оквиру Спортских игара младих, које ФК „Борац 1926“ здушно подржава. Такође, првотимци „Борца“ су се подсетили на своје школске дане и истакли да о они и клуб максималну залажу за фер-плеј и равноправност, што је уједно и један од основних циљева Спортских игара  младих.

Легендарни тренер млађих категорија Александар Ивковић Шериф је искористио ову посету и, у име клуба, уручио директору ОШ ‘’Танаско Рајић’’ Војину Малетковићу „Борчев“ дрес који је некада носио репрезентативац Филип Младеновић, иначе својевремено ученик ове школе.

 – Веома је битно радити на популаризацији фудбала и спорта уопште, јер је то пре свега превенција здравог одрастања и васпитања младих генерација, посебно у овим новим временима, пуним изазова. Наишли смо на јако леп пријем код директора, запослених и ученика ОШ „Танаско Рајић“. Кроз разговор и дружење, приближили смо им значај бављења фудбалом и оним што могу очекивати, ако се одлуче за наш клуб. Имали смо, такође, прилику да се и практично дружимо са основцима, јер су били у ситуацији да се одмере са нашим првотимцима. И даље ћемо радити на пре свега спортској едукацији, јер тај пут нема алтернативу – рекао је Александар Ивковић.

Поред познатог Аца Шерифа, у делегацији клуба су били Милош Теофиловић, Иван Милинковић, Иван Никитовић, као и првотимци Вукашин Марковић и Никола Вујичић који су на терену школе одмерили фудбалско знање са ученицима. Фудбалски клуб „Борац 1926“ ће и у наредном периоду, поред рада на самом терену, поклањати велику пажњу популаризацији фудбала и едукацији најмлађих генерација. У том смеру је успостављена изванредна сарадња са чачанским предшколским установама, као и основним школама.

Текст и фото: ФК „Борац“ Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.