Društvo

БОЖИЋНА РАДОСТ ЗА СВАКО ДЕТЕ – ПРАЗНИЧНА АКЦИЈА КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА „НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ“

Већ десет година чланице Кола српских сестара „Надежда Петровић“, уочи великог православног празника, организују акцију „Нека се свако дете радује Божићу“, коју су покренуле заједно са Чачанином Игором Јеринићем. Пакетима и дечијим поклончићима обрадују многе… Тако је и ове године. Од Материца, кажу, поделиле су више од 3.000 пакета, а данас, на Туциндан, више од 1.200, највећим делом намењених деци.

Захваљујући акцијама Кола српских сестара, у многим домовима је ових дана било дечијег смеха и радости. Двориште у Цара Лазара 33, где се налазе просторије Кола било је данас испуњено малишанима и онима којима су пакети помоћи били намењени.

Бојана Јакшић и Игор Јеринић

– У духу традиције, славимо Материце, Божић, Светог Саву, Врбицу и Васкрс. Али, поред празничних пакета, свакодневно поделимо тоне одеће, обуће. Хвала Богу, многи суграђани и доброчинитељи доносе нам помоћ за друге. И сада смо добили донацију коју су сакупили чланови Удружења Чачана у Београду… Посебно бих захвалила Игору, који је десет година са нама и уз нас – рекла је Бојана Јакшић, председница Кола српских сестара „Надежда Петровић“.

Љубица Нововић са унуцима из Мрчајеваца

Велику захвалност она је упутила и свим сестрама у Колу, тој армији доброте, како је Бојана назвала своје сараднице. Њима и корисницима честитала је Божић и пожелела им добро здравље и много радости.

Свима у чачанском Колу, а посебно Бојани Јакшић, речи великог поштовања и благодарности упутили су многи које смо срели приликом поделе пакета. Међу њима била је Љубица Нововић из Мрчајеваца, која од пет синова и исто толико ћерки има 26 унучади! По пакете је дошла са неколико јачих и старијих из три куће.

Речи захвалности чули смо и од Будимира Милинковића , Косе Гостиљац, Слободанке Давидовић, која брине о троје унучади, Добриле Црепуљаревић која у Станчићима живи са тешко болесним сином, Љиљане Брковић Огашановић…

Слободанка Давидовић са унуцима

– Бојана је жена која зрачи љубављу и зато треба да живи хиљаду година. А љубав покреће све. Будимо људи, поделимо са другима онолико колико имамо. Једино нас то може спасити! – поручила је Љиљана , која више од двадесет година ради и помаже старијим људима.

Љиљана Брковић Огашановић и Добрила Црепуљаревић

За Савиндан ће чланице Кола опет делити пакете, пре свега многочланим породицама.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.