Aktuelno Politika

Bratislav Jugović se kandiduje za predsednika Srbije

jugovicSimbolično, u prostorijama Samostalnog sindikata u Čačku, Bratislav Jugović, nekadašnji potpredsednik Pokreta socijalista je danas objavio svoju kandidaturu za predsednika Srbije, kako je nazvao „borbu“ koju želi da započne upravo ovih prostorija.
Izlazim na izbore kao kanditat građana, smatram da levica mora imati svog kandidata. Levice nema sasvim dovoljno. Svakako da će kanbdidat SNS biti favorit. Međutim, čemu izbori ako mi ne verujemo ni u austajdere i ako je favorit unapred pobedio. Ulazim u trku da pobdim i ideje za koje se zalažem. Izlazim na predsedničke izbore kao kandidat građana, jer smatram da levica mora imati svog kandidata – rekao je Jugović.
Više nije potencijalni već stvarni. Bratislav Jugović danas je i zvanično krenuo u predsedničku kampanju, i to iz prostorija Samostalnog sindikata u Čačku. Simbolično, jer je, kako kaže, tu pre deset godina započeo svoj politički put.
Jugović je pozvao da se svaki predsednički kandidat izjasni o KiM, o odnosu prema Republici Srpskoj, položaju Srba u Crnoj Gori i Hrvatskoj, NATO i EU integracijama, Briselskim pregovorima i odnosu prema Vašingtonu i Moskvi.

One thought on “Bratislav Jugović se kandiduje za predsednika Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.