Grad

ČAČAK ĆE PODRŽATI SVE PROGRAME IZGRADNJE STANOVA KOLIKO JE U MOGUĆNOSTI

U Srbiji će u izgradnju 50.000 stanova za mlade bračne parove biti uloženo oko 400 miliona evra, izjavila je ministarka zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

To znači da će parovi, po veoma povoljnim cenama, moći da okupe stan, a država se na ovu meru populacione politike odlučila jer statistika pokazuje da  60 odsto njih nema rešeno stambeno pitanje. 

Grad Čačak je u programu Vlade Republike Srbije za stanove pod povoljnijim uslovima za snage bezbednosti, a gradonačelnik Milun Todorović rekao je, da će, ukoliko dođe i do toga da se grade stanovi za mlade, Grad obezbediti sve neophodno da bi omogućio gradnju.

– Imamo ono što je najvažnije – lokaciju, imamo planski akt koji dozvoljava tu gradnju i naravno da je dobro da se stanovi pod povoljnijim uslovima grade u Čačku. Mi ćemo učiniti sve kao lokalna samouprava da, u ovom slučaju, komunalna infrastruktura – plac i sve ostalo što je do nas besplatno ustupimo. Zavisi preko koga će ići gradnja, pretpostavljam da će to biti Republička direkcija za izgradnju, kao i za stanove za snage bezbednosti – rekao je Todorovoć, na pominjući da je nedavno dobijen novac od ministarke Đukić Dejanović, a većina će, prema njegovim rečima, biti opredeljena za ustanovu „Zračaka“,  pre svega za nabavku mini busa, kao i za parterno uređenje.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.