Grad Sport

ЧАЧАК И ОДРЕДНИЦА И ПОЛАЗИШТЕ 62. МЕЂУНАРОДНЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ

Извор: Бициклистички савез Србије

Међународна бициклистичка „Трка кроз Србију“ по 62. пут окупиће асове из два точка из целог света који ће се на друмовима наше земље надметати за „Жуту мајицу“ намењену најбољем возачу у генералном пласману.

Фото: Бициклистички савез Србије


Свечано отварање трке и дефиле екипа, заказано је за 17.00 часова у центру Пожаревца на Тргу ослобођења, у уторак, 13. септембра.


-На старту наше највеће бициклистичке трке наћи ће се 20 екипа са 120 возача који представљају 29 нација Асови долазе из САД, Велике Британије, Француске, Немачке, Украјине, Колумбије, Турске, Холандије, Италије, Ирске, Данске, Аустрије, Словеније,Еритреје, Марока, Чешкеа, Грчке, Мађарске, Пољске, Румуније, Јерменије, Словачке,Бугарске, Македоније, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Србије.

Желим им да постигну жељене резултате, да победи најбољи, а Министартсву спорта Србије, свим градовима домаћинима и свима који су нам омогућили да организујемо овако велико спортско такмичење се неизмерно захваљујем – каже председник Бициклистичког савеза Србије и директор Трке, професор Радомир Павловић.

Овогодишња „Трка кроз Србију“ има четири етапе.
Прва се вози 14. септембра од Пожаревца до Мионице и дуга је 147,6 километара . Старт је у 12.00 часова.

ЧАЧАНИ МЕЂУ ДОМАЋИНИМА: ГРАД ЈЕ КРАЈЊА ОДРЕДНИЦА ДРУГЕ, ПОЛАЗИШТЕ ТРЕЋЕ И КРАЈЊА ОДРЕДНИЦА ЧЕТВРТЕ ЕТАПЕ ТАКМИЧЕЊА

Друга етапа се вози 15. септембра од Мионице до Чачка у дужини од 149,8 километара. Старт етапе је у 12.00 часова.
Трећа етапа се вози 16. септембра од Чачка до Пријепоља. Траса је дуга 153,3 километра а старт је у 10.00 сати.
Четврта етапа, од Пријепоља до Чачка вози се 17. септембра од Пријепоља до Чачка и дуга је 156,5 километара. Старт је у 10,00 часова.

Бициклисти ће се надметати за Жуту мајицу , намењену најбољем у генералном пласману чији спонзор су градови домаћини. Најбољи возач на брдским циљевима заслужиће Плаву мајицу коју спонзорише РТС, док ће најбољ возач по бодовима ностити Зелену мајицу „Шкоде“. Бела мајица, чији је покровитељ Министарство спорта и омладине Србије освојиће најбољи млади возач до 23 године. Најбољем српском бициклисти следује „Тробојна мајица“ а покровитељ је Бициклистички савез Србије.
Организатор Трке је Бициклистички савез Србије и градови домаћини Пожаревац, Чачак, Пријепоље и Мионица.

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ

Репрезентација Србије возиће су саставу Вељко Стојнић, Ђорђе Ђурић, Огњен Илић, Никола Крстић, Андреј Галовић, Кристијан Анталовић. Селектор је Милош Миладиновић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.