Grad Kultura

ЧАЧАК ОД ПРЕСТОНИЦЕ КУЛТУРЕ 2023. И СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ДО 2027.

Извор: Кабинет градоначелника Чачка

СТРАТЕГИЈА РАЗВОЈА КУЛТУРЕ ГРАДА ЧАЧКА ДО 2027. ГОДИНЕ

Град Чачак ће 2023. године понети ласкаву титулу прве Националне престонице културе. Инфраструктурни радови се увелико одвијају, а реализација програмских садржаја је у поодмаклој фази.

Идући у сусрет престоници културе, Град је одлучио да први пут изради стратешки документ који ће се односити искључиво на културу и настојати да додатно унапреди културну политику у Чачку.

Стратегија развоја културе се израђује за период од 2023. до 2027. године и подразумева партиципацију свих заинтересованих страна – грађана (културне публике), запослених у установама културе, као и независне културне сцене.

-Управо због тога смо за 13. септембар планирали почетак обимног анкетирања суграђана које ће трајати до средине октобра. Важно нам је да чујемо шта суграђани мисле о култури у нашем граду, да нам дају сугестије шта бисмо могли да побољшамо, али и да добијемо конструктивне критике. Анкетираћемо 600 особа од којих ће најмање 30 одсто бити суграђани са сеоских подручја, јер нам је битно да сагледамо шта би од културне понуде они желели да виде у својим местима – изјавио је др Милош Папић, члан Градског већа и координатор Радног тима за израду Стратегије.

Стога вас најлепше молимо да уколико вам на улици приђе анкетар, издвојите неколико минута свог времена и одговорите на важна питања, која ће нам помоћи да заједнички унапредимо културну понуду и сачувамо културно богатство којим се дичимо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.