Društvo

Чачани наградили Чачане

На традиционалном лекарском скупу „Дани др Драгише Мишовић“ додељена су признања Чачанима који живе у другим градовима и, углавном, раде у клиничким центрима. Овога пута добитници су доцент др Јелена Мартић, рођена Никитовић, педијатар-неонатолог, њен брат др Рајко Никитовић, гинеколог и професор др Иван Чекеревац, интерниста-пулмолог.

Др Рајко Никитовић, доцент др Јелена Мартић и професор др Иван Чекеревац

– Додељујемо признања докторима који су пореклом Чачани и негују пријатељства са завичајем на опште задовољство колега и пацијената из Чачка. Хвала им за сваки хитан пријем и одговор: „Немамо места, али шаљите хитно! Направићемо нешто…“ Они су пре свега, добри људи – навела је примаријус др Нада Лазовић, председница чачанске подружнице Српског лекарског друштва, које додељује признања лекарима који су потекли из Чачка.

Др Никитовић, др Нада Лазовић, др Младен Бехара

Као и увек, врло су узбуђени и лекари који примају награде.

– Иако је Чачак много мањи од Београда, овде све има неку специфичну тежину… Тамо смо почели своје каријере и доказали се, али је највеће признање ако смо препознати међу својима. Велика част и обавета – напомиње др Рајко Никитовић, начелник Одељења патологија трудноће КБЦ „Др Драгиша Мишовић“ Београд. Према оцени читатељски часописа „Бебац“, др Никитовић је неколико пута биран за најбољег гинеколога Србије… Др Рајко је отац троје деце.

Осим др Рајка, очевим путем је наставила и др Јелена. Она и др Рајко су деца познатог чачанског гинеколога др Милашина Никитовића.

– Било је лакше отићи у Београд, где смо били непознати и сами проналазили свој пут. Можда је и то један од разлога који ме је натерао да останем у Београду. Али, када ми дођу пацијенти из Чачка, увек се прово добро испричамо. И пре неколико дана сам имала једног малог пацијента, његова мама је ћерка једне моје професорке… – каже доцент др Јелена Мартић, педијатар-неонатолог Института за здравствену заштиту мајке и детета „Др Војкан Чупић“. Она и њен брат су од свог оца и блиских породичних пријатеља од малена учили и како да се опходе према пацијентима. Ускоро професорка Јелена, поменула је да јој је љубав према педијатрији уткала, такође, позната чачанска лекарка, др Гордана Ниџовић… Др Јелна је мајка троје деце.

Професор Чекераевац и др Драгана Бојовић

– Данас имам већу трему, него када говорим на стручним скуповима на којима је понекад много више љиди. Стварно осећам једну велику одговорност и искрену захвалност за нешто што добијам из свог родног краја. Што смо старији, све више схватамо да је врло важно одакле смо потекли и пошли… – изјавио је уочи доделе награде професор др Иван Чекеревац, Факултет медицинских наука Крагујевац… Професор Чекеревац је отац двоје деце.

Детаљније о лекарима који су рођени и одрасли у Чачку и стручном скупу „Дани др Драгише Мишовића“ у наредном броју „Чачанског гласа“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.