Sport

ЧАЧАНИ НАЈУСПЕШНИЈИ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ СИМ

После пет и по месеци, током којих је организовано више од 80 догађаја, свечано је завршена девета сезона Дунав осигурање Спортских игара младих. Претходних недељу дана, најбољи СИМОВЦИ из више од педесет места широм Србије, дружили су се и такмичили у Врњачкој Бањи.

Финални турнири одржани су у десет спортских дисциплина у којима се СИМОВЦИ традиционално такмиче: стони тенис, рукомет, одбојка на песку, атлетика, одбојка, баскет 3×3, тенис, шах, „Лино између две ватре“ и мали фудбал за млађе генерације и Coca Cola куп за дечаке и девојчице 2006. годиште и млађе. На Међународну завршницу у Сплит путују деца из више од двадесет места широм Србије. Ове године у тиму Србије биће дечаци и девојчице из Сурдулице, Умчара, Селенче, Београда, Новог Пазара, Угриноваца, Новог Сада, Ваљева, а најбројнија ће бити екипа из Чачка.

Координаторка Дунав осигурање Спортских игара младих за град Чачак, Ивана Вукајловић, изјавила је да је презадовољна учешћем деце из Чачка на овогодишњем Државном финалу. После успеха који су постигли баскеташи, девојке из екипе “Укијева деца” у одбојци на песку и младог стонотенисера Саше Драгина, пут Сплита у августу кренуће и најмлађи учесници Игара “Мишићи” и “Драгишнци”. У обе старосне категорије игре “Лино између две ватре” Чачани су успели да се оките златним медаљама.

После постигнутог успеха уследило је славље, али и одлазак на финалну утакмицу Coca Cola купа, која се играла у СЦ “Ибар” у Краљеву, где су посебни гости СИМОВАЦА били Драгиша Бинић, легенда Црвене Звезде, председница Дунав осигурање Спортских игара младих Марија Михајловић и генерални директор компаније COCA COLA HBC Светослав Атанасов.

Оно што је сигурно “Мишићима” и “Драгишинцима” Државно финале Дунав осигурање Спортских игара младих остаће заувек у сећању, пре свега због дружења са “ватрицама” из Куршумлије, Кикинде и Београда. Наравно, највећа награда ће бити боравак са осталим СИМОВЦИМА у Сплиту.
Међународна завршница одржаће се од 15. до 20. августа, а у Сплит стижу СИМОВЦИ из све три земље учеснице Игара – Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије.

Извор: Кабинет градоначелника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.