Aktuelno Sport

Čačani odlični na moto krosu

Moto kros vozači dva čačanska kluba, Tanasko Rajić i Termorad AMSK Čačak, ostvarili su odlične rezultate na trećoj trci za Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu, održanom u nedelju na stazi u Feketiću.

U najmanjoj klasi MX65, vozač MK Tanasko Rajić Aleksa Milosavljević je u ukupnom zbiru u obe vožnje imao isti broj bodova kao i prvoplasirani, ali je zbog slabijeg plasmana u drugoj trci osvojio drugo mesto, dok je vozač Termorad AMSK Čačak Petar Rajević u istoj klasi osvojio treće mesto. Vredno pomena je i četvrto mesto Filipa Rajevića, takođe u klasi MX65.

Petar Rajević
Petar Rajević

U klasi MX85 Milić Zimonjić, vozač MK Tanasko Rajić, je ubedljivom vožnjom u obe trke osvojio prvo mesto i sada ubedljivo vodi u generalnom plasmanu. U klasi MX1 Duško Paunović (MK Tanasko Rajić) osvojio je četvrto mesto, a Vlade Rajević (Termorad AMSK Čačak) šestu poziciju.

Nenad Petrović
Nenad Petrović

U klasi MX2 prošlogodišnji šampion Nenad Petrović (MK Tanasko Rajić) sigurnom vožnjom osvojio je prvo mesto ispred takmičara iz Makedonije Hristijana Stankovića. Drugi naš predstavnik u istoj klasi Miloš Radulović (Termorad AMSK Čačak) je i pored povrede kolena uspeo da uđe u plasman za bodove i da zauzme sedmu poziciju, dok je u klasi MX2 junior zauzeo treće mesto. U najbrojnijoj klasi MXB, Dejan Matijević (Termorad AMSK Čačak) je u jakoj konkurenciji osvojio deseto mesto.

Miloš Zimonjić
Miloš Zimonjić

Zahvaljujući ovim rezultatima, u ekipnoj konkurenciji, u klasi I, ekipa MK Tanasko Rajić je osvojila drugo a vozači Termorad AMSK Čačak treće mesto.

Naši vozači će imati priliku da nastave sa zapaženim rezultatima na sledećoj trci u šampionatu, koja se ponovo održava 17. septembra na stazi “Miloš Lijeskić” na Jeljenu u Čačku, u organizaciji Termorad AMSK Čačak.

Foto: D. Todosijević, Z. Rajević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.