Društvo Sport

Čačanka medju deset najuspešnijih takmičarki u Evropi

Naša sugrađanaka Tijana Nikolić ostvarila je zapažen rezultat na Evropskom prvenstvu u bazenskim disciplinama, održanom u Kaljariju (Sardinija) od 12. do 18. juna. Kao članica nacionalnog tima Tijana se nadmetala u konkurenciji od 110 takmičara iz 15 zemalja.

Tijana Nikolic

Na CMAS Evropskom prvenstvu Tijana je bila jedna od retkih takmičara koja se  nadmetala u sve četiri discipline, za razliku od većine takmičara koji se uglavnom opredeljuju za jednu ili dve discipline. Ipak, napor se isplatio i Tijana je oborila naionalni rekord u dinamici bez peraja, preronivši 127 m i u dinamici sa perajima, preronivši 180m. Uspela je da se plasira u 10 najboljih takmičarki u Evropi, što je za individualne nastupe odličan rezultat.

    ” Jako sam zadovoljna rezultatima iako nisam osvojila medalju. Teško je takmičiti se u svim disciplinama i dati sve od sebe. Trenirala sam jako naporno da bih postigla rezultate kojma ću prvenstveno ja biti zadovoljna. Naravno imala sam veliku pomoć i podršku Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS). Želela bih da zahvalim gradu Čačku i gradonačelniku Milunu Todoroviću i “Oblak Tehnologije” koji su mi omogućili odlazak na takmičenje.  Predragu Radifkoviću (RK SEBASTIAN) koji je bio uz mene i bodrio me, “Extreme gym” teretani i treneru Igoru Aslimoskom, koji su mi pomogli u baznim pripremama, “Pansport -u” , restoranu ” D’anjou”, “Rexona”, “Taffline”, “Adriatic Scuba Mares” na opremi bez koje ovo sve ne bi bilo moguće, svojoj porodici i prijateljima koji su bili tu za mene. Sada je na redu kratka pauza, pa počinju pripreme za sledecu sezonu, kada je na redu Svetsko prvenstvo.”

Tijana Nikolić, se bavi ronjenjem na dah od 2010. godine i iza sebe ima veliki uspeh koji je postigla svojim radom, odricanjima i ljubavi prema ovom jedinstvenom sportu. Nosilac je mnogobrojnih medalja, pehara, nacionalnih rekorda i član je ronilačkog kluba “Sebastian” iz Beograda.

Anđelka Matijević, DUK festival

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.