Aktuelno Društvo

CRKVA SVETOG KNEZA LAZARA U LJUBIĆU USPEŠNO ORGANIZOVALA HUMANITARNU AKCIJU

CRKVA JE UVEK TU DA POMOGNE NARODU!

Crkva Svetog kneza Lazara u Ljubiću je tokom vaskršnjih praznika uspešno organizovala humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za lečenje mlade Čačanke Zorane Stojić, koja je nedavno zadobila teške telesne povrede u saobraćajnom udesu u Crnoj Gori. Kako navodi starešina ovog hrama sveštenik Vladan Milosavljević, hram Svetog kneza Lazara svake godine za velike praznike i uvek kada postoji potreba da se pomogne građanima Čačka organizuje humanitarne akcije, koje nailaze na dobar odziv vernika.

– Humanitarne akcije organizujemo, ne samo za naše parohijane, već za sve gra|ane Čačka kojima je pomoć neophodna. Nikada nisam delio Ljubić od Čačka ili nekih drugih delova naše lokalne samouprave. Čačak je naš grad, a ovo mesto, gde je crkva sagra|ena, kao jedno od najlepših u čačanskom kraju natkriljuje i čuva naš grad, čineći ga lepšim i boljim. Mi smo tokom proteklih vaskršnjih praznika organizovali akciju prikupljanja pomoći za našu mladu sugrađanku Zoranu Stojić, koja je zbog zadobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći bila u teškom stanju. Ona je ove sedmice operisana u Beogradu i sada se oseća bolje. Molimo se da joj Bog da zdravlja i pomogne i njoj i njenoj porodici da prebrode ovaj težak period života. Zahvaljujem blagočestivom narodu, koji se odazvao pozivu da pomognemo našoj sugrađanki da se što brže oporavi. Prikupljena sredstva smo uručili Zoraninoj porodici i nadamo se da će im biti korisna – kaže sveštenik Milosavljević.

USKORO OTVARANJE HRANILIŠTA ZA GLADNE I ŽEDNE

Izgradnja parohijskog doma u Ljubiću se polako privodi kraju. Zahvaljujući prilozima vernika, objekat je okrovljen za samo godinu dana. Vrlo brzo će biti okončani i finalni radovi. Starešina hrama Svetog kneza Lazara najavljuje da će u novosagrađenom parohijskom domu biti otvoreno i hranilište, u kome će topao obrok moći da dobiju gladni, žedni, stari i deca bez roditeljskog staranja.

– Uspeli smo da oko ovog hrama okupimo građane, dobro sarađujemo i sa Savetom Mesne zajednice, postigli smo jedinstvo i neraskidivu vezu sa narodom i to nam je potrebno u ovim teškim vremenima. Nastavljamo našu humanu misiju, i daqe ćemo nastojati da pružimo pomoć onima kojima je to najneophodnije. Crkva je uvek tu da pomogne svom narodu – ističe sveštenik Milosavljević.

Kompletan tekst pročitajte u sutrašnjem broju „Čačanskog glasa“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.