Sport

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ЛОШИЈЕ?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ЛОШИЈЕ?

Своју утакмицу 23. кола АдмиралБет АБА 1лиге „Борац“ и „Сплит“ су одиграли данас у хали крај Мораве пред 1.000 гледалаца.
Одавно „Борац“ није играо лошије и заслужено је поражен 59:64 (18:18, 15:13, 12:19, 14:14). За овакву игру не може да буде ни оправдање да нису могли да наступе Радован Ђоковић и Пецарски. Једноставно, сви су подбацили.

Фото: Лејча


Првих 20 минута оба тима су одиграла нервозно, са много грешака и непрецизних шутева. Учинак домаћих кошаркаша био је очајан. Велики број промашених зицера допринео је да однос у покушајима за два поена буде 5/19. Од 17 покушаја за три поена само шест је било успешно. Упркос слабом шутерском учинку и четири скока мање „Борац“ овај део сусрета решава у своју корист резултатом 33:31, највише захваљујући томе што су његови играчи успели неколико пута да казне грешке противника.

Фото: Лејча


Много енергије је потрошио Марко Мариновић да покрене своје играче током треће четвртине, али без неког опипљивијег резултата. Једноставно, они су деловали поприлично погубљено. Није било никог ко би могао да учини нешто што би покренуло екипу. Сплићани то користе и у последњих десет минута улазе са вођством 50:45.
Током последње четвртине гости без већих проблема одржавају предност и кући носе, за њих, важне бодове.
„Борац“: Ђоковић, Ћурчић, Хејл 10, Санадзе 12, Лопез 13, Ћурчић М. 6, Томашевић 3, Пецарски, Маринковић 8, Новаковић 7, Тодоровић, Чарапић.


В. Д.

Фото: Лејча

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.