Društvo

Данас „СИСТЕМ 2021“

Саопштење Министарства унутрашњих послова, ПУ у Чачку

Министарство унутрашњих послова данас организује оперативно-тактичку вежбу субјеката и снага система заштите и спасавања у Републици Србији „СИСТЕМ 2021“ у вези са ванредним догађајима и ситуацијама.

Вежба „СИСТЕМ 2021“, у  којој ће учествовати око 8.000 људи, приказаће тренутни степен припремљености и синергију свих субјеката и чинилаца у одговору на елементарне непогоде и техничко – технолошке несреће, која досад није извођена у овом формату.

Вежба укључује ангажовање свих субјеката и снага система смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама у Републици Србији, како на локалном тако и на републичком нивоу.

Учесници вежбе су  припадници  Министарства унутрашњих послова, Црвеног крста Србије, Ватрогасног савеза Србије, субјеката и снага јединица локалних самоуправа, водопривредних предузећа, посебних организација и органа, субјеката од значаја за заштиту и спасавање.

Поменута вежба је планирана да се одржи истовремено на 50 локација, 24 града и 26 општина у Републици Србији.

На подручју Полицијске управе Чачак, вежба почиње у 10 часова на локацијама у Овчар Бањи код објекта Туристичке организације Чачак  и истовремено у ОШ „Кирило Савић“ у Ивањици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.