Grad

Dnevno se pregleda i do 200 pacijenata u ambulantama Doma zdravlja

Iako je tokom vikenda zabeležen manji broj pregleda u Domu zdravlja i ambulantama, juče i jutros povećan je broj građana sa povišenom temperaturom i drugim simptomima sličnim korona virusu koji tražen pomoć lekara.

Direktor Doma zdravlja u Čačku Aleksandar Pajović, izjavio je da se dnevno pregleda nešto manje od 200 građana, najviše u ambulanti u Ljubiću i izolacionoj sobi Doma zdravlja.

U Dom zdravlja dolaze i pacijenti na kontrole, oni koji čekaju rezultate testova. Pozivam građane da se prevashodno javljaju u ambulantu u Ljubiću, jer je to prva određena kovid ambulanta koja radi kao i Dom zdravlja. U njoj mogu da se testiraju brzim testom, da se uradi potrebna labaratorija, a ukoliko ima potrebe naši lekari će ih uputiti na dalju dijagnostiku”, rekao je Pajović agenciji MNA.

Ističe da nijedan pacijent nije vraćen, dodajući da se uprkos svemu situacija polako stabilizuje.

“I bolnica ima približan broj prijema i otpusta, tačno je da ima i teških pacijenata, ali mislim da ćemo polako i uvođenjem ovih mera ići ka rešenju probleme”, naveo je Pajović.

Pajović je rekao da postoji dovoljno medicinske opreme.

“U prvom talasu nismo imali zaraženih medicinskih radnika u našoj ustanovi. Sada je korona virus potvrđen kod par sestara i vozača, oni su u kućnoj izolaciji i imaju blagu kliničku sliku”, izjavio je on.

Govoreći o slučaju 35-godišnjeg Radiše Đokića koji je preminuo 01. jula, a za koga je porodica tada navela da je došlo do propusta lekara u Domu zdravlja, Pajović kaže bi uskoro trebalo da bude objavljen zvaničan izveštaj.

“Ministarstvo zdravlja je naložila inspekciju povodom tog slučaja, taj proces je u toku. U Domu zdravlja je formirana komisija za unutrašnji nadzor koja je uradila svoj posao, zdravstveni inspektor to prati. Mislim da nije bilo propušta u lečenju, ali procedura je sprovedena na vreme i po zakonu”, zaključio je Pajović.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.