Zdravstvo

Dok ne bude kasno!

„Ojačajte svoje srce“ poruka je koju su nam danas uputila deca predškolskih ustanova „Radost“ i „Moje detinjstvo“, kao i zdravstveni radnici.

Kao i svake godine Zavod za javno zdravlje Čačak obeležio je 29. septembar, Svetski dan srca. Ovoga puta veliku podršku pružili su im Sportski centar „Mladost“ i čačanski vrtići. Poruka lekara je da za 50 odsto možemo da smanjimo rizike od kojih nastaju oboljenja srca i krvnih sudova.

Ono što mi možemo da uradimo je da se pravilno i raznovrsno hranimo, tri obroka dnevno i dve užine, da svakodnevno šetamo bar pola sata, da ostavimo cigarete, redovno posećujemo izabranog lekara i kontrolišemo krvni pritisak i nivo šecera, navela je dr Danijela Parezanović, šef Centra za promociju zdravlja ZZJZ Čačak. Zdrav život znatno može da ublaži posledice koje ne možemo da sprečimo, poput, godina života, nasledih oboljenja, pola…

Pošto je fizička aktivnost preduslov zdravlja, deca iz PU „Moje detinjstvo“ izašla su na atletsku stazu i na sopstvenom primeru pokazala kako bi trebalo čuvati srca. Danas stečena znanja prenosiće straijima i drugarima.

I ovako čuvamo srce

Povodom Svetskog dana srca, Predškolska ustanova „Radost“ organizovala je kros.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.