Ivanjica Region

ДРЖАВНИ РЕКОРД САРЕ ЂОКИЋ

ДРЖАВНИ РЕКОРД САРЕ ЂОКИЋ 

Пише Јелена Савић

На Првенству Србије за млађе јуниорке, одржаном прошле седмице у Београду, атлетичарка ивањичког „Јавора“ Сара Ђокић је поставила државни рекорд на 200 метара резултатом 26,61 секунди.

-Сара Ђокић (фото: АК „Јавор“)

То није неочекивано јер је Сара на таблицама српског Атлетског савеза међу три најбоље пионирке 2009. годишта у дисциплинама 60, 100, 200 и 300 метара. Она је била најбоља пионирка прошле године на Купу Србије на 200 метара, првакиња у Црној Гори. Освојила је две медаље на МОСИ играма у Колашину. Остварила је на десетине победа на такмичењима у Србији. Најбоља је млада спортисткиња Ивањице по одлуци спортског Спортског савеза и спортских новинара и најпопуларнија спортисткиња по мишљењу слушалаца Ивањичког радија.

-Задовољна сам и срећна што сам тренутно најбоља пионирка Србије на 200 метара. Ово је за мене и мог тренера Душана Орестијевића који има велике заслуге за резултате које постижем, велики мотив за будуће још боље резултате. Жеља ми је да у наредном периоду  Атлетски клуб Јавор и општину Ивањица представљам на великим међународним такмичењима у дресу репрезентације Србије, изјавила је Сара Ђокић.

Тренер Орестијевић каже да је пред овом перспективном атлетичарком сјајна атлетска каријера. Сигуран сам да ће бити учесник великих светских такмичења. Мој задатак  је да овај атлетски бисер избрусим и доведем до највећег сјаја. За то је потребно време, стрпљене, стручан  и велики рад на тренинзима  у наредним годинама. Имам добру полазну основу,а то је сазнање да је Сара у овом моменту најбоља пионирка Србије на 200 метара. Дванаест година сам радио са Аном Суботић да би стигли до највећих светских такмичења, добро знам тај пут. У мени има енергије и знања да исто то поновим са Саром, пређемо тај пут и дођемо на врата великих међународних  такмичења,за почетак Европског олимпијског фестивала младих, изјавио је тренер Атлетског клуба „Јавор“, Душан Орестијевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.