Politika

ДВЕРИ ЧАЧАК ОДРЖАЛЕ РЕДОВНУ КОНФЕРЕНЦИЈУ: ДА АТЕНИЦА БУДЕ ОПШТИНА

ДВЕРИ ЧАЧАК ОДРЖАЛЕ РЕДОВНУ КОНФЕРЕНЦИЈУ

ДА АТЕНИЦА БУДЕ ОПШТИНА

Двери Чачак су у среду, 22. маја, представиле пројекат Атенице као нове градске општине. На конференцији за новинаре су говорили млади кандидати Двери за одборнике из месних заједница Атеница, Свети Сава и Лозница: предузетник Александар Божовић, професор Милован Цветковић и адвокат Душан Ружичић.

Кандидат за одборника Александар Божовић је истакао да Атеница има потенцијал да буде нова градска општина која би покривала и сва села на старом путу за Краљево, од Мораве до Јелице, уколико би се инфраструктура насеља подигла на још виши ниво. Оснивањем општине Атеница, према виђењу Божовића, грађани би на бржи и лакши начин завршавали све административне послове, без потребе да иду у центар града, затим, учестововали би у функционисању општине и одлучивали у шта да се уложе средства и што је најважније – новац од пореза би остајао ту, што ствара добре предуслове за развој будуће општине и бољи живот грађана. 

– У једном тренутку је започет занимљив пројекат урбанизације овог дела града – насеље Обреж, али тај пројекат није још увек добио своју пуну намену и прави облик. Двери предлажу: наставак рада на пројекту Новог насеља, његово додатно осавремењавање, подршку у смислу бољих инфраструктурних решења, завршавање асфалта тамо где није урађен, тротоара, али и уличне расвете која дефинитивно недостаје Обрежу. Највише пажње желимо да посветимо изградњи пословно-стамбених објеката на Обрежу и адаптацији и обнови постојећег спортског терена. Желимо да наша Атеница продише, оживи, и да створимо услове за бољи и квалитетнији живот свих грађана, а у складу са тим да обезбедимо и Дом културе у Атеници и поспешимо манифестације у области културе, да изградимо нов административни центар у склопу тог Дома културе – рекао је Божовић и истовремено додао да, уколико Двери буду учествовале у власти, залагаће се за: проширивање капацитета ОШ „Свети Сава“ у Атеници, реконструкцију ОШ у Горњој Атеници, изградњу или доградњу објеката вртића „Колибри“, оснивање зелене мини-пијаце на парцели иза старог тржног центра у Атеници, реконструкцију улица у Атеници, Кулиновцима и Кулиновачком пољу, уређивање Кулиновачког потока, формирање великог новог парка у Атеници, обезбеђивање пружних прелаза, додавање лежећих полицајаца тамо где је то неопходно… Жеља дверјана је, како је навео, да се реактивира ФК „Младост Атеница“ и обави реконструкција фудбалског терена који овај клуб користи, а посебан акценат ће бити стављен на изградњу парохијског дома при храму Свете Марине, јерје то потреба свих верника, а Атеници гравитира 15.000 људи. 

У МЗ Свети Сава потребно је решавање кишне канализације, како грађани не би трпели штете од поплава, навео је кандидат за одборника Милован Цветковић. 

– Неопходно је и измештање теретног саобраћаја из густо насељених подручја и близине Основне школе, реконструкција постојећих и изградња нових саобраћајница, како бисмо подигли безбедност деце, ученика и свих других учесника у саобраћају. Омладина овог дела града треба да добије Омладински центар, у коме би се дружили и организовали културне и забавне манифестације. За ученике је неопходно обезбедити бесплатан превоз, здраве оброке и бесплатно бављење спортом. Привреднике треба подржати како би се одржали постојећи и изградили нови привредни капацитети – рекао је Цветковић.

Адвокат Душан Ружичић је истакао да ће се као будући одборник борити да се сви делови МЗ Лозница једнако развијају. Како је навео, Топалово брдо је најурбанији део Лозница, који се налази на два километра од центра града, али упркос томе и даље има улице које нису асфалтиране. Указао је и на то да улице у тој месној заједници полако нагриза зуб времена и да их треба поново асфалтирати,  као и на недостатак контејнера за одлагање отпада. 

– Као будући одборник залагаћу се да Топалово брдо има све оне садржаје које имају и други урбани делови града. Највећи проблем целе МЗ свакако је Лозничка речица која се током прошле године изливала више пута плавећи бројна домаћинства. Главни пут до Задруге актуелна власт је асфалтирала, али је заборавила споредне путеве. Као пример наводим улицу Јелички пут, у којој се након прошлогодишњих киша активирало клизиште, те је сада скоро неупотребљива за саобраћај, иако она представља једину везу за око 30 домаћинства са центром МЗ Лозница – казао је Ружичић,позивајући грађане да гласају за изборну листу под редним бројем 3: ПРИМАРИЈУС ДР МИЛАН РОГАНОВИЋ – СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – „БОШКО ОБРАДОВИЋ – Радмила Живковић – Драган Ћендић – Биљана Рубаковић”.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.