Politika

Двери Чачак: Вучић, Лончар и Кон у ковид болнице уместо медицинског особља које неће да се вакцинише

САОПШТЕЊЕ

Двери Чачак: Вучић, Лончар и Кон у ковид болнице уместо медицинског особља које неће да се вакцинише

Здравствени радници који се нису вакцинисали против ковида се поново налазе на удару режимске струке. Прети им се да ће бити размештени на административне послове, да неће радити са пацијентима и самим тим неће добијати додатке за дежурства или било какве друге бонусе већ само основну плату. После одлуке да сви невакцинисани здравствени радници по повратку са годишњег одмора морају о свом трошку урадити ПЦР тест – ово је још један незаконит удар на њихов ионако лош материјални положај. Људи који су се несебично предавали пацијентима током највећих удара пандемије и којима смо у знак подршке аплаудирали у 8 увече поново су проблем, овог пута јер неће да прихвате вакцинацију.

Подржавамо овакав став невакцинисаних здравствених радника утемељен у многим стручним радовима који показују да се још увек не зна ни клиничка ефикасност, а ни могући нежељени ефекти вакцина. Њихов став показује да се у струци односе у складу са основним медицинским начелом ,,Primum non nocere” (примарно не нашкодити) и да се у обављању свога посла чврсто држе медицинске етике и морала.

Упозоравамо да би спровођење оваквих санкција према здравственим радницима изашло из домена законитости, да би представљало облик притиска или принуде за пристанак на медицинску процедуру, као што је вакцинација недовољно испитаним вакцинама и водило ка укидању уставног принципа добровољности и сагласности.

А режимској струци предлажемо да уместо ,,прекомандованих” здравствених радника пацијенте у ковид болницама убудуће лече господа Вучић, Лончар, Кон, Тиодоровић и остала стручна братија.

Градска организација Двери Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.