Ivanjica Region

ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ НУШИЋИЈАДА


ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ НУШИЋИЈАДА

     Овогодишњи Фестивал културе и забаве „Нушићијада“ биће одржан од 27. до 29. августа под слоганом „Кад маске падну – Нушић наступа“. Тематски Нушићијада ће бити наслоњена на јубилеј, седамдесет година од играња прве позоришне представе у послератној Ивањици, а реч је управо о ’’Сумњивом лицу’’, Бранислава Нушића.

     И овога пута припремљен је богат програм који започиње вечерас. Отвориће га изложба фотографија у старој берберници у главној улици под називом „Ивањица мали Холивуд“. Сат касније у центру града одржаће се свечана академија поводом 70 година позоришне културе у граду на Моравици. Потом ће уследити концерт Дејана Петровића и Биг бенда.

     Свечано отварање је традиционално сутра у 17 часова на бини у центру града. Пре тога неће изостати шаљива фудбалска утакмица и парада али овога пута се то дешава на улици испред општинске зграде.

     Велики део програма посвећен је као и обично деци. На дечијој сцени у Градском парку својим тачкама представиће се најмлађи из Предшколске установе „Бајка“,али и ПУ „Наша радост“ из Лучана као и основци из школа: „Милинко Кушић“ „Кирило Савић“ и „Сретен Лазаревић“. Гостоваће и Луткарско позориште из Ниша, Дечије позориште и УВ Денс из Београда, а најављен је и маскенбал и дружење са роботом „Хелга“.

     Према програму, очекују нас представе Српског народног позоришта Нови Сад, Народног позоришта из Приштине, Аматерског позоришта Ивањица и кабаре.

     У оквиру академског дела програма најављена је за суботу промоција књиге „Ивањички академици“ хроничара Емилијана Протића у Градској библиотеци. Изложба „Позориште кроз деценије“ биће постављена у Градском парку а предавање о говорништву у Нушићевом и нашем времену у хотелу „Парк“. Такође ће бити приређена изложба најуспешнијих ликовних радова овогодишњег конкурса и награђени аутори сатиричних прича.

     Посетиоци ове године могу уживати у концертима Лене Ковачевић, квартета „Маестре“, Тијане Богићевић, Тропико бенда и групе „Валентино“.

     -Потрудићемо се да свако ко за време трајања Нушићијаде буде виђен у Ивањици, пронађе неки кутак и садржај за себе, што значи да ће програм бити свеобухватан. Позивамо све љубитеље лика и дела нашег познатог комедиографа Бранислава Нушића,  у чију част се и организује фестивал, да буду гости Нушићијаде. Виђени сте и ове године, здрави и насмејани на фестивалу културе, хумора и добре забаве у Ивањици, наводи се у саопштењу Организационог одбора Нушићијаде који апелује на грађане да се вакцинишу јер ће тако сачувати своје и здравље свих посетилаца и учесника Нушићијаде.

Ј. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.