Kultura

EDUKATIVNI PROGRAM „SA NADEŽDOM KROZ VREME“

U Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“ krajem 2019. i tokom 2020. godine deo programa posvećen je obeležavanju 150 godina od dolaska roditelja Nadežde Petrović u Čačak. Tim povodom u četvrtak 26. decembra u Galeriji je održan dramski edukativni program „Sa Nadeždom kroz vreme“.

Učenici šestog razreda Osnovne škole „Đeneral Marko Đ. Katanić“ iz Bresnice izveli su dramski tekst sa temom „U srpsko-turskim ratovima“. Publika je tokom izvedbe saznala više o boravku porodice Nadežde Petrović u Čačku, o učestvovanju Mite Petrovića u srpsko-turskim ratovima (1876 – 1878) i teškoćama koje život u ratnim godinama nosi. Autor dramskog teksta je Dragana Božović, kustos u Galeriji, a učenike je pripremao Dragiša Nešković, profesor srpskog jezika u bresničkoj školi. Realizaciju nastupa je, pozajmicom kostima, pomoglo KUD „Abrašević“ iz Čačka.


Galerija dramski edukativni program razvija od 2015. godine sa ciljem da, u okviru oblasti drama u obrazovanju i učenja kroz igru, publiku na slikovit način upozna sa detaljima iz života naše velike slikarke i njene porodice.

Čaglas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.