Kultura

FILM „DOLINA VLADARA“ SNIMLJEN TOKOM INTERAKCIJE U UŽEM IZBORU ZA PRESTIŽNU IDA NAGRADU

Međunarodna dokumentaristička asocijacija (IDA) objavila je najuži izbor za nominacije za 35. godišnju dodelu nagrada ovog udruženja u kategorijama za najbolji dugometražni i najbolji kratkometražni dokumentarni film, a na listi kratkometražnog filma, koju čini 21 film, nalazi se i srpsko – izraelski dokumentarac “Dolina vladara”, reditelja Efima Graboja.

IDA Awards spada među najprestižnije svetske ceremonije posvećene dokumentarnom filmu i ove godine nagrade će biti dodeljene 7. decembra u Paramaunt studiju u Los Anđelesu, saopšteno je iz Nezavisnog filmskog centra “Filmart”.

“Dolina vladara”, poetski dokumentarac koji je snimljen u okviru Međunarodnog studentskog filmskog kampa “Interakcija”, je priča o ljudima koji svoje poslednje godine proživljavaju u staračkom domu na brdu Zabučje iznad Užica.

I dok “čekaju”, zatvoreni među zidovima i u svojim umornim telima, ovi ljudi se bore za slobodu svoje duše koja postaje jedino mesto na kom se mogu osećati mlado i živo. Ovo je priča o borbi između svetla i tame, između patnje i prihvatanja, života i smrti.

Film je snimljen u produkciji požeškog Nezavisnog filmskog centra “Filmart” i “Okapi” studija iz Izraela, a uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Filmskog centra Srbije, grada Čačka, opštine Ivanjica i Cinnamon Films.

Pored reditelja iz Izraela, multinacionalnu ekipu filma čine i Valid Mesnaoui (montažer) iz Maroka, Konstanca Sandoval (direktorka fotografije) iz Argentine, Anton Levkin (dizajner zvuka) iz Rusije i Milena Šmigić (organizatorka) iz Srbije. (

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.