Kultura

Filmski program Doma kulture

 

BELDOKS EHO – Revija dokumentarnih filmova sa festivala „Beldocs 2017“

Ponedeljak, 10. jul

NE OPIRI SE

Do Not Resist, SAD, 2016, 72 min

Na ulicama Fergunsona u Misuriju, gde se lokalna zajednica još uvek oporavlja od smrti Majkla Brauna, film Ne opiri se pruža izvanredan pogled na trenutno stanje stvari u američkim policijskim snagama kao i uvid u budućnost.

Režija: Krejg Etkinson

Utorak, 11. jul

PEŠMERGA

Peshmerga, Francuska, 2016, 92 min

Od jula do decembra 2015. godine, Bernar-Anri Levi i snimatelji putovali su oko 1000 kilometara na granici koja razdvaja irački Kurdistan od trupa Isisa. Kroz ovo putovanje nastaje dnevnik u slikama, povlašćeni pogled na rat kome nema kraja, ali čija je uloga od globalnog značaja.

Režija: Bernar Anri-Levi

Beldox

Sreda, 12. jul

KIKI

Sweden, USA, 2016, 94 min

U Njujorku, LGBTQ pripadnici etničkih manjina skupljaju se na pristaništu u Kristofer ulici gde uvežbavaju svoj performans zasnovan na plesu koji su početkom devedesetih proslavili Madona spotom za pesmu Vogue i dokumentarni film Pariz gori. Dvadeset pet godina nakon ovih kulturnih dostignuća, nova i potpuno drugačija generacija mladih pripadnika LGBTQ populacije formirala je aktivističko-umetničku potkulturu pod imenom Kiki Scena.

Režija: Sara Jordenö

Četvrtak, 13. jul

KALABRIJA

Calabria, Švajcarska, 2016, 117 min

‘Road movie’ u pogrebnom automobilu. Nakon smrti kalabrijskog emigranta koji je došao u Švajcarsku da nađe posao, dva radnika u pogrebnom preduzeću, Jovan i Žoze, i sami emigranti, putuju sa severa na jug Italije da vrate telo pokojnika u njegovo rodno selo.

Režija: Pjer-Fransoa Soter

Petak, 14. jul

INGRID BERGMAN, NJENIM REČIMA

Ingrid Bergman: in Her Own Words, Švedska, 2016, 114 min

U proleće 2011. godine reditelj Stig Bjorkman sreće se sa Izabelom Roselini, ćerkom Ingrid Bergman, koja mu sugeriše da “napravi film o Mami”. Zahvaljujući Izabeli, Bjorkman verodostojno prikazuje Ingrid koristeći njene reči i slike.

Režija: Stig Bjorkman

Ponedeljak-petak 10-14. jul 2017.

Mala sala u 20:00

 

 

 

Оставите одговор