Aktuelno Kulturni vodič

Filmski program Doma kulture

ŽIVOT PO MOSKRIJU

13/10/ 20:30, velika sala

Srbija, 2017, 28 min

’Život po Moskriju’ je klasni film studenata druge godine filmske i televizijske produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Mentor na ovom projektu je profesor Milan Todorović.
Crna komedija u kojoj se legendarni i kontraverzni, ali nažalost pokojni, hiphoper osnivač rep grupe Prti Bee Gee – Davor Bobić Moskri, iznenada vraća na ovaj svet, među žive. Dozvoljenu mu je da se vrati  u obliku desetogodišnjeg deteta, jer je samo tada bio čist. Njegov cilj je da osvoji kartu za raj, pa se shodno tome ponaša kao anđeo. Takođe mu je cilj da prikaže svojim sledbenicima iz andergraunda, među kojima su dileri, šaneri, šmekeri, reperi, zatim bajkeri, skejteri i naravno klaberi, kuda vodi životni moto ’Udri gudru na veselje’!

Igraju: Petar Strugar, Vladimir Vučković, Andrija Bošković, Darko Ivić, Anđela Jovanović , specijalni gosti: Rambo Amadeus, Prti Bee Gee, Wikluh Sky, Bvana, Škabo
Režija: Goran Nikolić

ANA KARENJINA, SEĆANJA VRONSKOG

Sreda i četvrtak 18. i 19.oktobar, 18:00, velika sala
Anna Karenina. Istoriya Vronskogo, Rusija, 2016, 132 min

Ne gajeći bilo kakve iluzije i ne očekujući odgovore, mladi Sergej Karenjin postavlja pitanje grofu Vronskom koje ga muči celog života: šta je nateralo njegovu majku na kobni čin? Posle kraćeg oklevanja Vronski odlučuje da ispriča svoju priču o tragičnoj ljubavi sa Anom Karenjinom.

Igraju: Elizaveta Bojarskaja, Kiril Grebenščikov
Režija: Karen Šahnazarov

NA TELU I DUŠI

Sreda i četvrtak 18. i 19.oktobar, 20:30, velika sala

Teströl és lélekröl, Mađarska, 2017, 116 min

Neobična ljubavna priča o dvoje  usamljenih radnika u jednoj budimpeštanskoj klanici – novoj radnici Mariji  i njenom starijem šefu Endreu koji shvataju da su srodne duše. Režija: Ildiko Enjedi. Igraju: Geza Morčanji, Aleksandra Borbelji, Zoltan Šnajder. Dobitnik Zlatnog medveda za najbolji film na festivalu u Berlinu 2017 godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.