Sport

ФУДБАЛЕРИ ”БОРЦА” ЗАПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ

– Ово је аматерски ранг, играчи немају уговоре и када су прозивке, не знамо шта нас очекује. Скоро сви који су били у првој постави претходне сезоне отишли су у Прву ли Србије или Суперлигу – каже Владимир Станисављевић, спортски директор Фудбалског клуба ”Борац 1926”.

У пролећном делу сезоне клуб из Чачка није успео да обезбеди прво место у Српској лиги ”Запад”. Водећу позицију, у последњем колу, изборило је ”Смедерево 1924”.

Подсећање на те тренутке било је неминовно и на прозивци, која је у понедељак, 10. јула, озваничила почетак припрема за јесењи део такмичења.

– Свака прозивка је, на неки начин, празник за наш клуб. Видимо се после дуже паузе, сви су весели и расположени, играчи и запослени. Ту смо да одредимо нове циљеве које ћемо покушати да остваримо – најављује Владимир Станисављевић.

Нови и стари циљ је исти – прво место у Српској лиги ”Запад”. Позиција која је Чачанима измакла у прошлој сезони.

– Још увек смо под психолошким падом, што је нормално. Годину дана смо били у трци за првим местом, а доживели смо неуспех у последњих пола сата игре, у последњој утакмици. Безмало, изгубили смо у фото-финишу, што не умањује успех ”Смедерева”. Била је то, заиста, једна добра сезона, наше утакмице занимљиве, играло смо модерно, на гол више. Афирмисали смо и велики број играча, али, све има своје… Када паднемо, морамо да устанемо! Наш циљ остаје исти – прво место! То је и наша обавеза! Ако смо изгубили једну битку, нисмо рат! ”Борац” мора да игра у Првој лиги Србије – напомиње Станисављевић.

Ракочевић и Станисављевић са играчима

На почетку припрема ”Борац” се суочио са још једним проблемом. Из клуба је отишао већи део играча из претходне поставе. Остало их је двадесетак. Иако је прелазни рок почео пре неколико дана, руководство намерава да разговара са онима који су остали. Играчи који више нису део екипе, такмичиће се у вишем рангу, Првој лиги Србије или Суперлиги.

– Жао ми је због одласка многих, али сам и задовољан. Играће у јачем рангу и драго ми је да ти момци напредују. Мислим да би и они који су остали могли да извуку поуку и схвате да се напорним радом стиже до вишег ранга. Већ сада, разговарамо са играчима, знамо које су нам позиције примарне, тако да ћемо наредних дана и то решити. Заказали смо пет, ових дана ћемо заказати и шесту припремну утакмицу. Не сумњам да ћу, у договору са спортским директором, успети да направим екипу која ће покушати да се врати у Прву лигу Србије – каже Дарко Ракочевић, шеф стручног штаба ФК ”Борац 1926”.

Такмичења у Српској лиги ”Запад” почињу 19. августа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.