Društvo

GALENIKA – 75 GODINA ČUVARI ZDRAVLJA

U godini jubileja, kompanija Galenika a.d. Beograd, beleži konstantan rast u svim segmentima svog poslovanja. U prvoj polovini 2020. godine, Galenika je ostvarila povećanje prodaje za osam odsto u odnosu na isti period 2019. godine, čime je učvrstila poziciju drugo mesto po udelu na farmaceutskom tržištu Srbije. Direktan rezultat nove vizije i poslovne strategije ilustruje i dodatni rast prodaje u regionu (Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija) za 14 odsto. Otvorena su i tri nova izvozna tržišta, a Galenika je aktivno prisutna na osam međunarodnih tržišta u zemljama EU, Bliskog istoka i Afrike, na kojima je više nego udvostručila prodaju.


Uz strateško partnerstvo sa sestrinskom kompanijom iz Brazila – EMS, Galenikin Institut za istraživanje i razvoj nastavlja sa razvojem novih proizvoda. U toku je registracija 12 proizvoda, a do kraja godine predviđeno je da četiri nova proizvoda budu lansirana na tržištu. Dodatno, u prvoj polovini 2020. povećana je proizvodnja palete sopstvenih proizvoda za pet odsto u odnosu na isti period u 2019. godini.


Kao odgovorna kompanija, Galenika uspešno sprovodi mere zaštite životne sredine i postigla je ciljeve koji su u skladu sa strogim zahtevima ISO 14001 standardima. Tokom nepune tri godine od privatizacije, smanjeno je generisanje otpada i primenjuje se strog postupak upravljanja otpadom, dok je emisija CO2 smanjena za 20 odsto, a upotreba električne energije za 10.


,,Radimo na dodatnom povećanju proizvodnje i prodaje na srpskom i međunarodnim tržištima, istražujemo inovativne načine promocije naših postojećih proizvoda i posvećeni smo značajnom rastu portfolija – registracijom i lansiranjem po pet novih proizvoda godišnje, u narednih pet godina. Naš strateški cilj je razvoj Galenike, a pri tome ne isključujemo mogućnost daljeg širenja putem akvizicija’’, izjavio je Rikardo Vian Markes (Ricardo Vian Marques), generalni direktor Galenike.


Na polju digitalizacije, Galenika je već ušla u transformaciju Industrija 4.0 i Smart Manufacturing sa implementacijom Internet of Things u proizvodnji. Prva je kompanija u regionu koja je implementirala najsavremeniji softver za napredno upravljanje poslovnim procesima SAP S4HANA u Cloudu, a uspostavljena je i inovativna Business-to-Business platforma koja klijentima omogućava proces kupovine kroz najsavremenije digitalno iskustvo, u bilo koje vreme, bilo gde.


,,Galenika je već 75 godina Čuvar zdravlja. Naročito u ovakvim vremenima vidimo koliko je to važno. Ponosni smo na 75-godišnju tradiciju kompanije i neuporedivu stručnost, a istovremeno u Galenici sam su svi 100% fokusirani na budućnost. Zato imam veliko poverenje u naš lokalni tim i viziju Galenike da postane lider u regionu’’, zaključio je Markes.


Farmaceutska kompanija Galenika osnovana je 1945. godine. Nakon privatizacije u novembru 2017. godine, postala je deo NC Grupe (www.gruponc.net.br), koja obuhvata i EMS – najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u celoj Latinskoj Americi. Galenika je na drugom mestu po tržišnom učešću u Srbiji, a proizvodi generičke lekove, dijetetske suplemente i kozmetičke proizvode. Strategija novog vlasnika jeste razvoj Galenike kao moderne i fleksibilne kompanije, fokusirane na istraživanja i razvoj, koja konstantno radi na unapređenju svojih proizvoda za unapređenje zdravlja i kvaliteta života, na zadovoljstvo korisnika.


PR TEKST

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.