Grad

Generacija 1979 danas je u neverici, Čačak je izgubio jednog od najboljih – dr Slobodan Blagojević preminuo od posledica korone

Od posledica infekcije koronavirusom u 42. godini života preminuo je čačanski lekar Slobodan Blagojević u Kliničkom centru “Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu.


Doktor Blagojvić godinama unazad radio je na Urgentnom odeljenju čačanske Opšte bolnice. Bio je jedan od omiljenih doktora, pacijenti su za njega imali samo reči hvale. U trećem talasu epidemije postao je upravnik Privremene kovid bolnice u Plavoj hali. Svesrdno se brinuo o pacijentima, ali svoje znanje delio i razmenjivao sa kolegama.

Iako na nogama, radno angažovan, u belom mantilu, za šta je i položio Hipokratovu zakletvu, nakon čitavih devet meseci, korona je uspela da dođe i do njega.

Mi, njegova generacija 1979, nikada nismo ni pomislili da Blagoju, kako smo ga zvali, može nešto da se desi. Oni koji su se od detinjstva družili sa njim, pa kasnije preko Gimnazije i studentskih dana, govorili su da je jedan od deset najjačih i najizdržljivijih ljudi naše generacije. I danas je ta generacija u Čačku u neverici. Blagoju se ipak nešto desilo. Blagoju se desila korona i jutros smo saznali da je preminuo.


Ubrzo nakon oboljevanja, stanje mu se pogoršalo i prebačen je u Beograd na lečenje. Njegov organizam je i tamo nekoliko dana odolevao respiratoru, a onda je njegove funkcije preuzeo aparat. Kratko je trajalo. Blagoje nije uspeo da pobedi ovu bolest.


Kao doktor, kao upravnik Plave hale medijim je davao izjave koje kao da oslikavaju ono što se njemu dogodilo- „Budite disciplinovani, molim vas poštujte mere, ova bolest je toliko nepredvidiva, jer tako brzo nastaju pogoršanja, da ne znate šta se desi sa čovekom nakon tri sata“.


Blagoje, dr Blagojević, suprug, otac, drugar nije uspeo da pobedi koronu. Mirno spavaj Blagoje, mirno spavaj, a oni koji su još uvek, NA SREĆU, budni trebalo bi da pamte tvoje reči – NE ZNATE KAKVA JE OVO BOLEST!

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.