Društvo

GO SNS ČAČAK: OPOZICIJA FABRIKUJE I IZMIŠLJA AFERE

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Čačku saopštio je da opozicioni lideri najčešće pribegavaju izmišljotinama i fabrikovanju afera, bez realne podloge i veze sa stvarnošću, ali tako dobro uvijenim u oblandu i spinovane, da često i sami pomisle da je sve to istina.

Reagujući na prošlonedeljnu izjavu potpredsednika Narodne stranke i poslanika u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić, naprednjaci konstatuju da je on boravak u Čačku iskoristio da bez ikakvih dokaza, pozivajući se na anonimni izvor u vidu “časnih ljudi iz policije” i ne navodeći o kome se konkretno radi, optuži sam vrh vlasti u državi, visoke funkcionere SNS i predsednikovog brata Andreja Vučića, za učešće u aferi “Jovanjica”.

Kako se navodi, Alekić tom prilikom nije izneo ni jedan jedini dokaz za svoje tvrdnje.

“Izrečene su i krajnje paušalne tvrdnje kako je ta firma imala podršku vladajućih struktura, čak i Ministarstva poljoprivrede u vidu subvencija. Sve je to tako lepo upakovano i plasirano da bi svaki prosečan građanin – čitalac poverovao u sve što su preneli brojni ‘nezavisni i nepristrasni’ mediji, ali je malo ko objavio da je po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja upravo iz pomenutog ministarstva, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, saopšteno da to preduzeće, niti bilo koje povezano lice sa ‘Jovanjicom’ nikada nije dobilo subvencije ni po jednom osnovu”, ističu u SNS.

U saopštenju se navodi da se slično ovih dana ponaša i vrh Demokratske stranke, koji za rasulo u svojim redovima optužuje nikog drugog do Aleksandra Vučića, za navodno razbijanje te političke organizacije, kao da oni nisu dovoljni sami sebi ili kao da u tome nemaju svesrdnu “pomoć” Saveza za Srbiju.

“Nedavno je i Boško Obradović optužio državu i aktuelnu vlast za bankrot Dveri i što im je račun u blokadi, mada je za to bio ‘zaslužan’ jedan od njihovih visokih funkcionera, preko koga su, po svoj prilici, prali novac”, piše u saopštenju.

Narednjaci navodi i da lider Nove Srbije Velimir Ilić, od kada je došao pod udar sudskih izvršitelja zbog neizmirenih dugova po raznim osnovama, upravo ističe to kao najveći državni problem, a da nikada nije postavio pitanje kako se osećaju oni koji su morali na taj način da naplate svoja potraživanja zbog nesavesnih i bezobraznih dužnika.

“I nije ga bilo briga niti se setio ‘običnih’ ljudi, sve dok nisu zakucali na njegova vrata. Bezobrazluku, drskosti i gubitku svake veze sa realnošću i istinom izgleda da u srpskoj opoziciji nema kraja”, konstatuje se saopštenju SNS.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.