Društvo

OBELEŽEN DAN OSOBA SA INVALIDITETOM U USTANOVI „ZRAČAK“

U Ustanovi za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“ danas je obeležen 3. decembar Dan osoba sa invaliditetom. Korisnici „Zračka“ priredili su priredbu, a u gostima su im bili đaci i profesori Medicinske škole i predstavnici lokalne samouprave.


Prema rečima direktorke Ustanove Ane Jakovljevič, želja je da se ukaže javnosti da u svakom društvu postoje osobe sa invaliditetom, koje ne treba da budu zanemarene. „Zračak“ ima 80 upisanih korisnika.

-Nabavili smo interaktivnu tablu, opremilu ustanovu i sa interaktivnim podom, a u toku je realizacija opremanja sportskog terena ispred ustanove- rekal je Jakovljević.

Ona je podsetila i da uskoro očekuju da dobiju vozilo, koje će olakšati dolazak u ustanovu korisnicima koji žive dalje, a i na taj način moći će da posećuju manifestacije u gradu, za šta ranije nisu imali mogućnosti, bez prevoza.

Grad Čačak sa ponosom Dan osoba sa invaliditetom proslavlja zajedno sa ustanovom „Zračak“, u koju je u proteklih godinu i po dana zajedno sa Vladom Republike Srbije uložio mnogo, napomenuo je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

-Zaista se trudimo da oni budu nama ravni, da sve ono što im je neophodno pružimo, uz pomoć Vlade Republike. Pre nekoliko dana otvorena je interaktivna soba, a očekuje nas nabavka vozila odnosno mini busa, koji će biti prilagođen njihovim potrebama – rekao je Todorović.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.