Društvo

GORANA TANASKOVIĆ, RUKOVODILAC OJ ČAČAK U REGIONALNOJ PRIVREDNOJ KOMORI I DIREKTORKA UDRUŽENJA POSLOVNIH ŽENA “NADEŽDA PETROVIĆ”

Na prvi pogled ova dama zrači ženstvenošću, istovremeno nežnošću i snagom. Ali, već na drugi pogled shvatite da pronicljivo posmatra ljude s kojima razgovora i pažljivo sluša, kako bi nova znanja i dobra iskustva ugradila u svoje životne “priče”…

Često možemo čuti da je odnos majke i sina jedan od najdivnijih, najlepših, ali i najkopmpleksnijih. Kao što je tradicionalna uloga žene da okuplja članove porodice, tako su i sinovi, tradicionalno, posebno “vezani” za majku.  

“Veoma se ponosim svojom majkom. Kada bih napravio metaforu, bilo bi to sa lavicom, koja je borac, koja će sve uraditi za svoju mladunčad, koja će se izboriti za svoju imperiju, ne samo materijalnu, nego i duhovnu. Nemam prave reči da je opišem. Majka je nešto posebno. Ona je ta koja koordinira i drži sve konce porodice u svojim rukama. Ona je najzaslužnija osoba za neke moje uspehe, ali i za uspehe mnogih preduzeća, pa donekle i privrede grada. Wen uspešan rad nekako uvek ostane u senci.” Ovako Đorđe Tansković, student treće godine informatike i računarstva na Matematičkom fakultetu, opisuje svoju majku. A ona – Majka, deli reči čuvenog Sigmunda Frojda da “samo odnos prema sinu donosi majci neograničeno zadovoljenje”.   

Pisala Nela Radičević

Ceo tekst pročitajte u nedeljniku „ČAČANSKI GLAS“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.