Kultura

GRADSKO POZORIŠTE ČAČAK SA NOVOM PREMIJEROM – ORVELOVA „ŽIVOTINJSKA FARMA“

Na repertoaru Gradskog pozorišta Čačak, u novoj sezoni naći će se predstava “Životinjska farma”, čija premijera je planirana za polovinu novembra.

Reditelj je Patrik Lazić, a glumačku ekipu čine Una Đelošević, Ivana Terzić, Dragana Milošević, Bratislav Janković, Dušan Radojičić i Nikola Voštinić.

“Životinjska farma” je jedna od najznačajnijih knjiga u istoriji književnosti i jedno od najčitanijih knjiga Džordža Orvela.

– Ono što je za mene bilo inspirativno, jeste da kad se posmatra istorija ljudske civilizacije, uvek govrimo o istoriji odnosa nasilnika i žrtve. Zanimljivo mi je bilo istražiti da li smo mi ikada postigli jednakost – rekao je Lazić.

Vršilac dužnosti direktora Gradskog pozorišta Čačak, Bratislav Janković, kaže da je danas održana prva proba, a ukoliko sve bude išlo po planu, premijera se očekuje polovinom narednog meseca.

Prema njegovim rečima, u proteklih godinu dana članovi pozorišta su bili veoma aktivni, podsetivši da je 07. oktobra prošle godine prvi put izvedena predsta “Triptih o radnicima”.

Izvor: MNAОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.