Grad

USKORO ZAVRŠETAK REKONSTRUKCIJE DELA SAOBRAĆAJNICE U VRNČANIMA

Za dvadesetak dana biće završena prva faza rekonstrukcije deonice saobraćajnice koja od regionalnog puta u Ovčar Banji vodi do vidikovca na Kablaru, u MZ „Vrnčani“. U pitanju je dužina kolovoza od 2,6 kilometra. Ova investicija košta oko 120 miliona dinara, od čega je Ministarstvo privrede obezbedilo 41milion dinara, a Grad Čačak ostatak novca.

Iako je rekonstrukcija ovog puta počela pre godinu dana, radovi su potrajali zbog komplikacija na koje je izvođač „Ratko Mitrović Konstrakšn“ nailazio.

– Imali smo dve obustave. Dve veoma teške deonice. Jedna je bilo klizište, zbog koga je nekoliko domaćinstava bilo ugroženo, kada se nije radilo oko 70 dana, do projektovanja deonice. Drugi put je morala biti uklonjena stena kaka bi se ispravila krivina – objasnio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović. On je reako da će uskoro će biti postavljen i drugi sloj asfalta, kao i bankine, odnosno sve ono što je predviđeno projektom.

Kolovoz je na pojedinim deonicama proširen za čitava tri metra i sada je njegova širina duž čitave novoizgrađene deonice šest metara.

Todorović je rekao da nakon završetka ove deonice, sledi druga faza radova. On se nada da će ona biti gotova sledeće godine, što bi značilo da saobraćajnica u dužini od 10 kilometara bude kompletno rekonstruisana. Vozilima bi se moglo doći do 300 metara pred vidikovac.

– Na tom delu je planirana izgradnja parkinga sa javnim toaletima, restoranom i svim potrebnim sadržajima za lica sa invaliditetom – rekao je Todorović.

Gradonačelnik Čačka naglasio je da je, sem za meštane Vrnčana, ova saobraćajnica predstavlja veoma bitnu investiciju zbog razvoja turizma.

– Prvi put biće omogućen pristup kolima do manastira Ilinje. Turisti najviše žele da dođu do vidikovca, što će takođe biti olakšana kada bude gotova kompletna saobraćajnica – rekao je Todorović.

U toku su radovi na rekonstrukciji puta koji povezuje Ovčar Banju i vidikovac na vrhu Kablara, za šta su sredstva obezbedili grad Čačak i Ministarstvo privrede.

– Još 20 dana ostalo je do završetka prve faze radova na rekonstrukciji puta na Kablaru u dužini od 2.600 metara.

Prema poslednjem popisu, Vrnčani broje oko 225 stanovnika.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.