Društvo Grad

ГРАД ЧАЧАК СТАМБЕНО ЗБРИНУО ДВАДЕСЕТ ЈЕДНО ДЕТЕ

ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ О ДОНАЦИЈИ ДЕВЕТ КУЋА ЗА ОСЕТЉИВЕ КАТЕГОРИЈЕ СТАНОВНИШТВА

ИЗВОР: Кабинет градоначелника

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је потписао уговоре о донацији стамбених објеката осетљивим категоријама становништа, а у оквиру пројекта „Не остављајући никога иза себе – адекватно становање и активно укључивање рањивих друштвених група у Чачку“, који реализује Град Чачак, у сарадњи са Градском стамбеном агенцијом.

Овим пројектом је предвиђено решавање стамбеног проблема за угрожене категорије становништва, кроз неколико сегмената. Данас је, захваљујући ангажовању градске управе и донатора за реализацију пројекта, кров над главом добило седам породица. Пре неколико дана потписани су уговори о донацији за још две, тако да је девет породица, односно 36 особа, решило једно од главних животних питања – стамбено.

Домаћинства су купљена за шест ромских породица, као и за породице две жртве насиља и једне инвалидне особе. Купљене куће вредне су око 18 милиона динара, а на овај начин Град Чачак је стамбено збринуо 21 дете.

Пројекат „Не остављајући никога иза себе – адекватно становање и активно укључивање рањивих друштвених група у Чачку“ финансира Евопска унија путем Програма подршке ЕУ социјалном становању и активној инклузији који имплементира УНОПС.

Пројекат реализује Град Чачак у партнерству са Градском стамбеном агенцијом , као координатором политике социјалног становања на локалном нивоу, као и са Центром за социјални рад, Центром за пружање услуга социјалне заштите Зрачак Чачак и удружењем грађана Иницијатива за развој и сарадњу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.