Grad

GRADSKA BIBLIOTEKA PONOVO OTVORILA VRATA ZA KORISNIKE

Gradska biblioteka “Vladislav Petković Dis“ juče je nastavila rad sa korisnicima. Radno vreme Biblioteke biće od 8 do 18 radnim danima i od 9 do 14 sati subotom.

Kako se navodi, ponovni rad sa čitaocima biće organizovan u skladu sa preporukama za zaštitu zdravlja zaposlenih i korisnika, što podrazumeva obavezno nošenje zaštitnih maski u objektu Biblioteke, obavezno nošenje zaštitnih rukavica za zaposlene koji rukuju sa bibliotečkom građom, izolovanje razdužene građe minimum 24 sata, pojačane mere higijene i čišćenja prostorija i radnog prostora, kao i zabranu korišćenja sistema klimatizacije.

– Korisnici će moći da fizički koriste prostorije ustanove na prizemlju i prvom spratu, poštujući mere zaštite zdravlja uz obavezno nošenje zaštitnih maski, održavanja distance u odnosu na druga lica i istovremenog boravka do tri korisnika u odeljenju. Čitaonice Biblioteke neće raditi zbog mera zaštite zdravlja. Korisnici mogu u ovom periodu razdužiti građu koju imaju kod sebe, pozajmiti do tri naslova i produžiti članarinu. Putem telefona 032/340-960 i 032/342-755, kao i na email biblioteka@cacak-dis.rs može se proveriti raspoloživost određenih naslova i izvršiti rezervacija knjiga – navode u Gradskoj biblioteci.

Knjige koje se vraćaju u Biblioteku biće odlagaea na namenskim pultovima i policama koje će biti postavljene pored Pozajmnog i Odeljenja za decu i mlade. Vraćene knjige ostaju na taj način izolovane najmanje 24 časa pre njenog razduživanja, vraćanja u fond i ponovnog izdavanja.

– Sva odeljenja nastaviće da pružaju usluge korisnicima putem telefona i elektronske pošte, kao i putem međubibliotečke razmene. Korisnici mogu da se konsultuju sa stručnim radnicima Biblioteke oko fonda, željenih naslova ili publikacija i da elektronskim putem dobiju skeniranu ili fotografisanu građu, odnosno putem međubibliotečke razmene – kaže se u saopštenju.

Ogranci na selu naknadno će početi rad sa korisnicima, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Ča Glas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.