Aktuelno Grad

Gradski većnici razmatrali amandmane na program lokalnog ekonomskog razvoja

Gradski većnici su danas razmatrali predlog odluke o uslovima i načinu realizacije programa lokalnog ekonomskog razvoja za 2018. godinu za Grad Čačak, na koju je podneto 10 amandmana.
– Od devet amandmana, koliko je ostalo, četiri idu u skupštinsku proceduru i oni se uglavnom odnose na nadležnosti – da li to treba da radi komisija u okviru lokalnog ekonomskog razvoja ili direktno Gradsko veće, kao i koje su mogućnosti onih koji ne dobiju sredstva i kome da se žale. Ostalih pet smo usvojili i oni su sada postali sastavni deo predloga i uglavnom se radi o tehničkim nedostacima – objasnio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Odgovarajući na pitanja novinara, Todorović je izjavio da su se za rekonstrukciju skupštinske sale javila dva izvođača koja su dostavila svoje ponude, od kojih će jedan biti izabran.
– Moram da kažem da je ponuđena vrednost oba ponuđača dosta veća od procenjene. Dobili smo 12 miliona dinara od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i iz budžeta Grada smo izdvojili osam miliona, ali se ispostavilo da taj iznos nije dovoljan za ono što projekat predviđa. Jedan ponuđač je ponudio oko 24,5 miliona, dok drugi i nešto više, tako da sada idemo u pregovarački postupak – rekao je Todorović.

Novinare je zanimalo da li je definitivno utvrđeno ko je kriv za naftnu mrlju, koja se nedavno pojavila u Zapadnoj Moravi. Gradonačelnik je rekao da je Grad uputio pismo nadležnom ministru u Ministarstvu odbrane da se urade neophodne analize, pošto se špekulisalo da ta mrlja potiče iz fabrike „Sloboda“.
– Mi smo od Slobode dobili analize, koje je radila referentna kuća u saradnji sa ministarstvom, u kojima piše da naftne mrlje ne potiču iz pomenute fabrike. Zavod za javno zdravlje Čačak je definisao da se naftna mrlja pojavila u Lupnjači. Nemamo nikakvih dokaza i saznanja ko je ispustio naftu u reku ispod „Slobodinog“ kruga, jer je dokazano da u toj fabrici nema nikakvih mrlja. „Sloboda“ je uložila ogromna sredstava u separatore i sisteme za ekologiju i sa kotlarnica na ugalj prešli su na gas, tako da u fabrici ne postoji nikakva opasnost. Na nama je sada da saniramo ono što se desilo i da delujemo preventivno kako se to više ne bi dešavalo – rekao je gradonačelnik Todorović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.