Grad

GRADSKI VEĆNICI USVOJILI REBALANS BUDŽETA

Gradski većnici su danas razmatrali i usvojili rebalans budžeta, koji je za oko osam odsto umanjen u odnosu na osnovnu odluku. Kako je istakao gradonačelnik Čačka Milun Todorović, uprkos problemima koje je prouzrokovala pandemija korona virusa, gradski budžet je i dalje stabilan.

– Za razliku od pojedinih gradova i opština učinili smo sve da ne radimo rebalans tokom pandemije. U vreme vanrednog stanja – u aprilu i maju, sagledali smo sve mogućnosti punjena budžeta, ali zbog odluke Vlade Republike Srbije o fiskalnoj pomoći malim, srednjim i mikro-preduzećima umanjeni su prihodi Grada – rekao je Todorović i dodao da je gradski budžet u januaru i februaru ostvario 57 miliona više od planiranih prihoda, dok je u aprilu priliv sredstava bio manji za 150 miliona dinara.

Todorović je, takodje, naveo da se Grad Čačak ove godine zadužio 30 miliona dinara za izgradnju sistema za vodosnabdevanje, kao i podizanje gasne kotlarnice.

Uprkos lošijem punjenju gradske kase, prema rečima Todorovića, nastavljena je realizacija brojnih projekata.

Gradski većnici su razmatrali i usvojili šestomesečne izveštaje o radu javnih preduzeća, kao i izmene i dopune programa poslovanja javnih komunalnih preduzeća “Komunalac“, “Gradsko zelenilo“, “Gradac“, kao i Turističke organizacije Čačak i Sportskog centra “Mladost“.

Gradsko veće je, izmedju ostalog, donelo i odluku o sufinansiranju projekata iz oblasti javnog informisanja, koji treba da budu realizovani do kraja godine. Za te namene opredeljeno je 20 miliona dinara i, kako je objasnio gradonačelnik, sredstva nisu umanjena, jer je ovo izuzetno teška godina za sve medijske kuće.
V. S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.