Aktuelno Grad

ГРАДСКО ВЕЋЕ: ВЕЋИ БРОЈ ДЕЦЕ У ВАСПИТНИМ ГРУПАМА У ПРЕДШКОЛСКИМ УСТАНОВАМА

ДОДАТНИХ 313 МЕСТА ЗА МАЛИШАНЕ

На 20. седници Градског већа разматран је и усвојен извештај о пословању ЈKП „Kомуналац“ за 2020. годину и дата сагласност на одлуку Надзорног одбора тог предузећа о расподели прошлогодишње добити у висини од 2.100.000 динара.

Уз напомену да ја прошла година због пандемије короне била изузетно тешка за грађане, али и за сва предузећа, укључујући и градска, градоначелник Чачка Милун Тодоровић је напоменуо да „Комуналац“ опсулужује више од 30.000 домаћинстава и свакодневно празни 1.100 контејнера.

– Упркос свим потешкоћама са којима су се суочили, запослени у том предузећу су уложили максималне напоре да одговоре на све изазове. Уложили смо и не тако мала средства у нашу зелену пијацу у центру града, како би обезбедели што боље услове за њен рад. Такође, и Зоохигијена све боље ради и оно што је за грађане важно, све је мање уједа паса луталица, јер се збрињавају у нашем азилу. Предузеће је пословало позитивно и 80 одсто остварене добити биће пренето на рачун Града Чачка – рекао је Тодоровић.

Разматран је и извештај о раду Научно технолошког парка „Чачак” за прошлу годину, као и извештаји градских јавних предузећа за период од 1. до 31. јануара ове године.

Већници су, између осталог, утврдили и решење о већем броју деце у васпитним групама у предшколским установама, чији је оснивач Град Чачак, у радној 2021/2022. године.

– Према новом решењу, у радној 2021/2022. години имаћемо до 20 посто више уписане деце у две предшколске установе, чији је оснивач Град Чачак, што ствара простор за још 313 малишана, тако да ће их укупно бити више од 3.400. Три предшколске установе, чији је оснивач друго правно лице, имају 1.080 места, тако да ћемо већ ове године обухватити скоро 4.500 малишана, што је одлична вест за родитеље – нагласио је градоначелник Чачка.

Већници су донели одлуку о прибављању експропријацијом у својину Града предвиђене парцеле по планском акту у Улици Раденка Јањића, од пруге до продавнице, негде око 23 ара.

Такође, донета је и одлука о прибављању у јавну својину Града Чачка 75 ари земље у МЗ Рошци за будућу приступну саобраћајницу, али истовремено и за паркинг простор на врху Каблара.

На седници Градског већа је разматран и прихваћен и извештај комисије за надзор о реализацији пројекта у оквиру Програма локалног економског развоја и трошењу подстицајних средства од стране корисника средстава „Стаx Тецхнологиес“ ДОО Чачак.

Донето је и решење о коришћењу средстава са текуће буџетске резерве за набавку дезинфекционих средстава за потребе чачанског здравства.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.